Ο ΔΗΚΤΗΣ (22/11/17)

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Qualco στο κυνήγι των οφειλών στη ΔΕΗ

Tην ανάθεση του έργου διαχείρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε κοινοπραξία με επικεφαλής την Qualco ενέκρινε χθες το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ. Ο σύμβουλος αναλαμβάνει, έναντι 12 εκατ. ευρώ, να αναπτύξει αναλυτικό πλάνο είσπραξης των ανεξόφλητων οφειλών ύψους 2,5 δισ. ευρώ και να διαχειριστεί επιλεγμένο τμήμα πελατών με ληξιπρόθεσμες οφειλές, που υπολογίζονται σε 100 εκατ. ευρώ. Εν τω μεταξύ, η ΔΕΗ υπέγραψε χθες μνημόνιο συνεργασίας τριετούς διάρκειας με την πολωνική εταιρεία Solaris Bus & Coach και σκοπό τη διερεύνηση δυνατότητας συνεργασίας στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων συγκοινωνιακών αναγκών στον τομέα της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα και περαιτέρω σε περιοχές που θα συμφωνηθούν. Η Solaris Bus & Coach είναι ένας εδραιωμένος ευρωπαϊκός κατασκευαστής φιλικών προς το περιβάλλον αστικών λεωφορείων, τρόλεϊ και τραμ.

Τέλη Νοεμβρίου η πρώτη φορο-λοταρία

Στα τέλη του μήνα αναμένεται η πρώτη κλήρωση για αποδείξεις από ηλεκτρονικές συναλλαγές, αν και, όπως προκύπτει από ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, υπάρχει ακόμα ένα «κενό» στις συναλλαγές που διενεργούνται όχι με κάρτες αλλά με μεταφορά ποσών από λογαριασμό σε λογαριασμό. Οπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, η πρώτη κλήρωση θα γίνει με βάση τις συναλλαγές του Οκτωβρίου και ως εκ τούτου όλες οι ηλεκτρονικές πληρωμές των πρώτων εννέα μηνών θα συμπεριληφθούν στη σούπερ λοταρία των Χριστουγέννων, η οποία θα κληρώσει 9 εκατ. ευρώ.

Συσπείρωση Ελλήνων για την ανάπτυξη της χώρας

«Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας» ονομάζεται η πρωτοβουλία που αναπτύσσει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), η οποία έχει ως βασικό στόχο τη συμβολή όλων των Ελλήνων επιστημόνων και επαγγελματιών, είτε ζουν στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, στην εθνική προσπάθεια για την ανάπτυξη της χώρας στην κατεύθυνση της «κοινωνίας της γνώσης». Αναμφίβολα σε θετική κατεύθυνση η πρωτοβουλία, αλλά δυστυχώς από μόνη της δεν αρκεί για την είσοδο της χώρας σε τροχιά σταθερής και βιώσιμης ανάπτυξης.

BoA: «Αγκάθι» τα κόκκινα δάνεια

Τη βελτίωση των μακροοικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα, η οποία ωστόσο δεν αρκεί για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, επισήμαναν οι αναλυτές της Bank of America Merrill Lynch έπειτα από συναντήσεις που είχαν με στελέχη εγχώριων τραπεζών και επιχειρήσεων. Οπως επισημαίνει η αμερικανική τράπεζα, η αίσθηση που δημιουργήθηκε από τις επαφές είναι ότι η τρίτη αξιολόγηση μπορεί να ολοκληρωθεί χωρίς σημαντικές καθυστερήσεις ή νέα μέτρα, ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι κρίσιμοι και αναμένεται να ξεκινήσουν τέλη Νοεμβρίου και ότι τα stress tests δεν αναμένεται να αποσταθεροποιήσουν τον κλάδο.

Καταγραφή απαιτήσεων από International Life

Ανοίγει από σήμερα η διαδικασία της καταγραφής των απαιτήσεων που έχουν όσοι ήταν ασφαλισμένοι στην εταιρεία International Life και δεν έχουν αποζημιωθεί. Τη διαδικασία ανοίγει ο εκκαθαριστής κ. Βασιλόπουλος Σωτήρης, ο οποίος με σχετική πρόσκληση καλεί όσους πρώην ασφαλισμένους έχουν απαιτήσεις που δεν έχουν ικανοποιηθεί, να υποβάλλουν τα απαιτούμενα έγγραφα στην εκκαθάριση, προκειμένου να διεκδικήσουν την αποζημίωση που δικαιούνται από το Εγγυητικό ή το Επικουρικό Κεφάλαιο. Η διαδικασία αφορά αυτούς που έχουν απαιτήσεις από συμβόλαια ζωής ή διεκδικούν αποζημίωση έπειτα από ατύχημα με όχημα που ήταν ασφαλισμένο στην ασφαλιστική International Life. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία έκλεισε ύστερα από απόφαση της ΤτΕ, καθώς δεν τηρούσε τους όρους φερεγγυότητας. Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις ο αριθμός των ασφαλισμένων με συμβόλαια ζωής υπολογίζεται σε περίπου 6.000, ενώ άλλοι 10.000 υπολογίζονται οι ασφαλισμένοι του κλάδου αυτοκινήτου που έχουν εκκρεμείς απαιτήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή