Tη Δευτέρα η συζήτηση στη Βουλή για Καμμένο μετά το αίτημα Τσίπρα – Σκληρή αντιπαράθεση Μαξίμου – ΝΔ

Tη Δευτέρα η συζήτηση στη Βουλή για Καμμένο μετά το αίτημα Τσίπρα – Σκληρή αντιπαράθεση Μαξίμου – ΝΔ

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την Δευτέρα το απόγευμα μετατέθηκε η συζήτηση για την πώληση αμυντικού υλικου στη Σ. Αραβία, έπειτα από το σχετικό αίτημα του πρωθυπουργού. Στην Διάσκεψη των προέδρων που έγινε το απόγευμα στη Βουλή, η άποψη της αναβολής υπερψήφισε, καθώς υπέρ τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Ποτάμι. Αποχώρησε η ΔΗ.ΣΥ ενώ κατά τάχθηκε η ΝΔ. 

Πόλεμος (και) ανακοινώσεων

Μετά το αίτημα αναβολής της αυριανής συνεδρίασης για την υπόθεση της πώλησης αμυντικού υλικού στη Σ. Αραβία, Μαξίμου και ΝΔ συνέχισαν τους ιδιαίτερα υψηλούς τόνους με ανακοινώσεις και  non paper.

Toν χορό άνοιξε η κυβέρνηση όπου με non paper σχολίασε:  «Το να ρίχνεις λάσπη για ανύπαρκτα σκάνδαλα μήπως και αλλάξεις τη συζήτηση από τις offshore σε παραδείσιες νήσους, είναι θράσος. Το να μη δέχεσαι τη μετάθεση της συζήτησης στη Βουλή, μη τυχόν και αντιμετωπίσεις τον πρωθυπουργό, είναι δειλία. Ο συνδυασμός των δύο είναι το επίθετο που χαρακτηρίζει τον κ. Μητσοτάκη: Θρασύδειλος».

Oι ιδιαίτερα υψηλοί τόνοι του Μαξίμου δεν έμειναν αναπάντητοι από τη ΝΔ, όπου απάντησε επισήμως από το γραφείο τύπου με ανακοίνωση με τίτλο «Κοίτα ποιος μιλάει…»

«Θρασύδειλοι είναι αυτοί που κρύβονται πίσω από non paper και έχουν εξαπατήσει τους πολίτες με τις κατά συρροή απάτες και αυταπάτες τους» ανέφερε χαρακτηριστικά η αξ. αντιπολίτευση.

Παρέμβαση και ΥΠΕΞ 

Την ίδα ώρα το ΥΠΕΞ επενέβη στην διαμάχη, κάνοντας «δημόσια έκκληση» προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης «να συμπεριφερθούν επιτέλους με υπευθυνότητα, σωφροσύνη και νηφαλιότητα» και να μη «δίνουν βορά στην υπηρεσία μικροκομματικών σκοπιμοτήτων» τα εθνικά μας συμφέροντα με τη δημοσίευση απόρρητου υλικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή