Ο ΔΗΚΤΗΣ (24/11/17)

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο παραβολικός λόγος του Ευκλ. Τσακαλώτου

Αδυναμία στα θρησκευτικά δείχνει ο υπουργός Οικονομικών. Παρότι θα περίμενε κανείς από έναν –κατά δήλωσή του– αμιγώς αριστερό πολιτικό να μην ασχολείται με τις Γραφές, ο κ. Τσακαλώτος (φωτ.) τις επικαλείται τακτικά. Αγαπημένο του μότο το «Ο Κύριος δρα με μυστήριους τρόπους» ή επί το ελληνικότερον «Αγνωστοι αι βουλαί του Κυρίου». Χθες, πάλι, στη Βουλή θυμήθηκε ότι «ο Κύριός μας στην Αγία Γραφή» είχε πει πως είναι πιο εύκολο να περάσει η καμήλα από το μάτι της βελόνας, από το να μπει ένας πλούσιος στον παράδεισο. Του έδωσε αφορμή αυτή η παραβολή για να παραπέμψει στους φορολογικούς παραδείσους και να υποστηρίξει ότι η Ν.Δ. διέψευσε τη Γραφή, αφού «βάλατε τους πλούσιους στους φορολογικούς παραδείσους». Κάτι τέτοια ενθουσιάζουν, βέβαια, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, θρήσκους και άθεους…

Μέσω Πειραιά εξυπηρετούνται οι Βορειοελλαδίτες έμποροι

Επιλέγουν το λιμάνι του Πειραιά πολλές εξαγωγικές επιχειρήσεις της βιομηχανίας που βρίσκονται στη Βόρεια Ελλάδα, μετά την αναστολή της τρίτης βάρδιας των τελωνειακών υπαλλήλων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Η συνεχιζόμενη αποχή των τελωνειακών από τη νυχτερινή βάρδια στην πύλη 16 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης προκαλεί έμφραγμα στα δρομολόγια των εμπορικών πλοίων, με αποτέλεσμα να αποφεύγουν το δεύτερο λιμάνι της χώρας. Ετσι, οι Βορειοελλαδίτες επιχειρηματίες, για να είναι συνεπείς στην αποστολή των εμπορευμάτων, επωμίζονται μεγαλύτερο κόστος.

Επανενεργοποίηση αιτήσεων για το εισόδημα αλληλεγγύης

Εως δύο μήνες μετά την ημερομηνία αναστολής της χορήγησης του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης έχουν προθεσμία οι δικαιούχοι για να μεταβούν στον δήμο και να δηλώσουν τα στοιχεία που απαιτούνται, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις επαναχορήγησης. Οπως προκύπτει από έγγραφο του υπουργείου Εργασίας, αν η διαδικασία γίνει εμπρόθεσμα, το ΚΕΑ θα επαναχορηγηθεί αναδρομικά τον ερχόμενο μήνα από αυτόν κατά τον οποίο κόπηκε. Αν δεν πληρούνταν οι προϋποθέσεις, τα ποσά που ελήφθησαν παρανόμως πρέπει να επιστραφούν…

Βραβείο για καινοτόμο τρόφιμο πήρε το ΕΜΠ

Το χρυσό βραβείο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής ECOTROPHELIA 2017 απέσπασε η ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Η ελληνική ομάδα, που προέρχεται από τη Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ, παρουσίασε το προϊόν «AVOYOG Smoothie Beverage», ένα λειτουργικό ρόφημα αβοκάντου και ορού στραγγιστού γιαουρτιού με πρεβιοτικά και αντιοξειδωτικά. Η ομάδα αποτελείται από τον καθηγητή Π. Ταούκη, τη δρα Ε. Δερμεσονλούογλου, τη δρα Β. Ανδρέου και τις φοιτήτριες Ε. Παρασκευοπούλου, Ε. Παπαμιχαήλ, Π. Σαραντάκου και Ζ. Ξάνθου.

Επαφές της Cheniere στην Ελλάδα για το LNG

Στην Αθήνα για διήμερες επαφές, προκειμένου να διαθέσουν στην εγχώρια αγορά LNG από σχιστολιθικό αέριο, βρίσκονται από χθες στελέχη της αμερικανικής Cheniere. H εταιρεία, που ενδιαφέρεται για την τροφοδοσία μέσω της Ελλάδας και της αγοράς των Βαλκανίων, παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από το σχέδιο του τερματικού σταθμού Αλεξανδρούπολης αλλά και τα έργα αναβάθμισης της Ρεβυθούσας. Στελέχη της Cheniere είχαν χθες συνάντηση στην Αθήνα με τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, ενώ σήμερα θα έχουν συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΠΑ ενόψει του διεθνούς διαγωνισμού που έχει ανακοινώσει η ελληνική εταιρεία για εξαγορά πρόσθετων φορτίων LNG. Ξεχωριστές συναντήσεις είχαν τα στελέχη της αμερικανικής εταιρείας και με τους ομίλους Κοπελούζου και Μυτιληναίου, που δραστηριοποιούνται στη χονδρική αγορά φυσικού αερίου, με αντικείμενο την υπογραφή συμβολαίων για προμήθεια LNG.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή