ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πότε θα τεθούν σε ισχύ οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Το υπουργείο Οικονομικών και οι επικεφαλής των Θεσμών συμφώνησαν ως προς το χρονικό σημείο κατά το οποίο θα τεθούν σε ισχύ οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Με βάση τις πληροφορίες έρχονται από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι νέες αντικειμενικές αξίες στα ακίνητα αναμένεται να τεθούν σε ισχύ έως τα τέλη Μαρτίου του 2018, αντί για τις αρχές του νέου έτους, όπως αρχικά ήταν προγραμματισμένο.

Το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα συμφωνήθηκε προκειμένου να ολοκληρωθεί η προετοιμασία της προσαρμογής των νέων αντικειμενικών τιμών των ακινήτων σε επίπεδα που θα προσεγγίζουν τις εμπορικές τιμές. Το γεγονός αυτό, όπως διευκρινίζεται αρμοδίως, δεν μεταβάλει την ήδη ειλημμένη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία ο ΕΝΦΙΑ του 2018 θα υπολογισθεί με βάση τις νέες τιμές ζώνης των ακινήτων.

Ο στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι η εκκαθάριση του νέου ΕΝΦΙΑ να ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου, προκειμένου στη συνέχεια να ξεκινήσει η καταβολή του σε 6 μηνιαίες δόσεις έως και το τέλος του έτους, αντί για πέντε δόσεις όπως ισχύει φέτος.
 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ