Το Opel Grandland X με νέο 2λιτρο diesel

Το Opel Grandland X με νέο 2λιτρο diesel

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νέο Opel Grandland X γιόρτασε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο και πρόσφατα έφτασε στα καταστήματα των Διανομέων. Τώρα, η Opel αποφασίζει να επεκτείνει τη γκάμα κινητήρων της για το νέο SUV μοντέλο της. Το Grandland X μπορεί να παραγγελθεί με τον κορυφαίο δίλιτρο diesel 130 kW/177 hp, που αποδίδει μέγιστη ροπή 400 Nm. Αυτός συνδυάζεται με το νέο, οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο (κατανάλωση diesel στον κύκλο NEDC: στην πόλη 5,3 l/100 km, εκτός πόλης 4,5 l/100 km, μικτός κύκλος 4,8 l/100 km, 126 g/km CO2.

Επιπλέον, το Opel Grandland X θα διατίθεται με την premium έκδοση “Ultimate”, που περιλαμβάνει μία σειρά πολυτελών στοιχείων εξοπλισμού, στάνταρ. Το σπορ και κομψό SUV εντυπωσιάζει ακόμα περισσότερο με τις αλουμινένιες δίχρωμες (BiColor) 19άρες ζάντες και τις ασημί ράγες οροφής. Επιπλέον, premium εργονομικά καθίσματα, δερμάτινη ταπετσαρία, το premium ηχοσύστημα και πολυάριθμα, υπερσύγχρονα συστήματα υποστήριξης και infotainment υπόσχονται υψηλά επίπεδα άνεσης και ευεξίας.

High-tech με εγγυημένη οδηγική απόλαυση: 2.0L diesel με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο

Το νέο Opel Grandland X ήδη σε προκαλεί να το οδηγήσεις με το ευρύχωρο εσωτερικό, την ελκυστική off-road εμφάνιση και το αθλητικό του αμάξωμα. Γι’ αυτό, η Opel προσφέρει ζωηρούς κινητήρες βενζίνης και diesel που εγγυώνται απόδοση και συναρπαστικές επιδόσεις. Τελευταία προσθήκη στη γκάμα είναι ο κορυφαίος 2.0L turbo diesel. Αυτός αποδίδει 130 kW/177 hp στις 3.750 rpm και μέγιστη ροπή 400 Nm στις 2.000 rpm, χαρίζοντας στο Grandland X όλη τη δύναμη που χρειάζεται ένα SUV που αγαπά την ελευθερία. Με τον 2.0L diesel, το Grandland X επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 9,1 δεύτερα. Η τελική του ταχύτητα είναι 214 km/h. Επιπλέον, το Grandland X έχει φορτίο τρέιλερ 2.000 kg (με φρένο σε κλίση 12%) με αυτό το μηχανικό σύνολο, που το κάνει ένα σπορ και πρακτικό όχημα ρυμούλκησης.

Παρά τις δυναμικές επιδόσεις του, το Grandland X είναι πολύ αποδοτικό με κατανάλωση μικτού κύκλου κάτω από πέντε λίστρα. Ο κινητήρας είναι επίσης εφοδιασμένος με ένα αποδοτικό σύστημα ελέγχου εκπομπών ρύπων με ψεκασμό AdBlue (SCR, Selective Catalytic Reduction), που αφαιρεί τα οξείδια του αζώτου (NOx) από τα καυσαέρια του κινητήρα. Η υδατοδιαλυτή ουρία, που περιέχει αμμωνία (NH3), αντιδρά με τα οξείδια του αζώτου στον καταλυτικό μετατροπέα SCR, από όπου παράγεται αβλαβές άζωτο και υδρατμοί.

Σημαντική είναι η συμβολή του νέου οκτατάχυτου αυτόματου κιβωτίου που συνεργάζεται με το τετρακύλιδρο κινητήρα diesel. Το Grandland X είναι το δεύτερο μοντέλο Opel μετά το Insignia που διατίθεται με ένα premium, αποδοτικό, οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Αυτό προσφέρει ακόμα πιο ποιοτικές αλλαγές συγκριτικά με το εξατάχυτο αυτόματο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή