Πτώση ρεκόρ της καθαρής μετανάστευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit

Πτώση ρεκόρ της καθαρής μετανάστευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μείωση κατά 106,000 άτομα σημείωσε η καθαρή μετανάστευση στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τα νέα τριμηνιαία στατιστικά μετανάστευσης που δημοσιεύτηκαν σήμερα από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας. Η μείωση αυτή αποτελεί την μεγαλύτερη ετήσια πτώση από την έναρξη των καταγραφών.

«Αυτές οι αλλαγές υποδηλώνουν ότι το Brexit πιθανώς να είναι ένας παράγοντας στην απόφαση του κόσμου να μεταναστεύσει προς ή από το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά η απόφαση της μετανάστευσης είναι περίπλοκη και άλλοι παράγοντες επηρεάζουν τους αριθμούς», αναφέρει ο Νίκολα Ουάιτ, επικεφαλής των στατιστικών μετανάστευσης της βρετανικής Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Ένας σημαντικός παράγοντας είναι ο αριθμός των Ευρωπαίων που εγκαταλείπουν πλέον την Βρετανία. Ο αριθμός αυτός αυξήθηκε κατά 28,000 άτομα, συγκριτικά με τους προηγουμένους δώδεκα μήνες. Συνολικά, 123,000 άνθρωποι έφυγαν από τη Βρετανία το έτος που ακολούθησε το δημοψήφισμα για το Brexit, με τους Γάλλους, Γερμανούς, Ισπανούς και Πολωνούς να καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις.

«Το Brexodus συνεχίζεται. Η οικονομία και το νόμισμα μας είναι αδύναμα, το υπουργείο Εσωτερικών έχει στείλει επιστολές στους πολίτες της ΕΕ, ενημερώνοντας τους για την απέλαση τους και η κυβέρνηση απέτυχε στην διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών της. Όλα τα παραπάνω κατέστησαν τη Βρετανία ένα λιγότερο ελκυστικό μέρος, για να ζει και να εργάζεται κανείς», δήλωσε ο βουλευτής του Εργατικού κόμματος, Κρις Μπράιαν υποστηρικτής της εκστρατείας «Open Britain».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή