ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Υψηλή προτεραιότητα για την αμερικανική κυβέρνηση τα δυτικά Βαλκάνια

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Το μήνυμα ότι τα ζητήματα που αφορούν στα δυτικά Βαλκάνια αποτελούν υψηλή προτεραιότητα για την αμερικανική κυβέρνηση έστειλε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Τραμπ, Χέρμπερτ Ρέιμοντ Μακ Μάστερ.

Ο ίδιος σε συνάντηση που είχε με τους υπουργούς Εξωτερικών της Αλβανίας, της Βοσνίας, του Κοσόβου, της ΠΓΔΜ, του Μαυροβουνίου αλλά και της Σερβίας επανέλαβε τη δέσμευση των ΗΠΑ απέναντι στις ευρω-ατλαντικές φιλοδοξίες της περιοχής και τις προσπάθειες για ευρωπαϊκή ολοκλήρωση».

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας Νίκολα Ντιμιτρόφ, κράτησε χαμηλούς τόνους την Τετάρτη στην Ουάσιγκτον ενόψει των διαπραγματεύσεων Αθήνας και Σκοπίων στις Βρυξέλλες. Η ΠΓΔΜ δεν προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις με «κόκκινες γραμμές» αλλά προτιμά «τα πράσινα φώτα», είπε ο κ. Ντιμιτρόφ απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Στην ομιλία του στο συνέδριο του Atlantic Council για τα Δυτικά Βαλκάνια, ο Νίκολα Ντιμιτρόφ δήλωσε ότι «κλειδί για μια βιώσιμη λύση στο ζήτημα της ονομασίας είναι να αντιμετωπιστούν οι φόβοι των δύο πλευρών» χωρίς νικητές και ηττημένους.

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ