ΚΟΣΜΟΣ

ABC: Ο Φλιν θα καταθέσει ότι ο ο Τραμπ «του έδωσε οδηγίες να έρθει σε επαφή με τους Ρώσους»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ο Μάικλ Φλιν, ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Τραμπ, δήλωσε ένοχος για ψευδή κατάθεση στο FBI και δεσμεύτηκε ότι «θα συνεργαστεί πλήρως» με τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ που ερευνά την υπόθεση περί ρωσικής ανάμιξης στις προεδρικές εκλογές του 2016. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, είναι επίσης έτοιμος να εμπλέξει και τον Αμερικανό πρόεδρο στην υπόθεση, καταθέτοντας ότι ο Τραμπ «του έδωσε οδηγίες να έρθει σε επαφή με τους Ρώσους».

Σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς, ο Φλιν είχε μιλήσει με υψηλόβαθμα στελέχη του επιτελείου του Τραμπ για τις συζητήσεις που είχε με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον, Σεργκέι Κίσλιακ, οι οποίες αφορούσαν τις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. Συγκεκριμένα, φέρεται ότι συνομίλησε με ένα «υψηλόβαθμο στέλεχος» που βρισκόταν στο θέρετρο του Τραμπ στη Φλόριντα, Μαρ-α-Λάγκο, τον Δεκέμβριο του 2016, με τον οποίο είχε μία συζήτηση αναφορικά με το τι να πεί στον Κίσλιακ.

Με βάση το κατηγορητήριο, ο Φλιν έλαβε επίσης οδηγίες από κάποιο μέλος του επιτελείου του Τραμπ να επικοινωνήσει με αξιωματούχους άλλων χωρών για να επηρεάσει ένα ψήφισμα που επρόκειτο να τεθεί σε ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τον Δεκέμβριο του 2016, με σκοπό να το καθυστερήσει ή να αποτρέψει την ψήφιση του. 

Στο ομοσπονδιακό δικαστήριο όπου παρουσιάστηκε σήμερα ο Φλιν, είπε ότι η απόφασή του να συνεργαστεί με τον ειδικό εισαγγελέα ελήφθη επειδή ήταν «προς το συμφέρον της οικογένειάς του και των Ηνωμένων Πολιτειών» και επίσης αναγνώρισε ότι οι πράξεις τις οποίες ομολόγησε ήταν λανθασμένες.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ