Διεκόπη η δίκη για τους «στημένους» αγώνες

Διεκόπη η δίκη για τους «στημένους» αγώνες

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διεκόπη λόγω αιτήματος της εισαγγελέως, Π. Ζάκκα, η συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, με αποτέλεσμα να μη γίνουν γνωστές οι προτάσεις της για τους 84 κατηγορουμένους του επονομαζόμενου «μεγάλου koriopolis», που αφορά τους «στημένους αγώνες» ποδοσφαίρου της περιόδου 2008-2011. Η ακροαματική διαδικασία άρχισε χθες λίγο μετά τις 9 π.μ. και για περίπου τρεις ώρες η εισαγγελέας διάβασε τις διατάξεις των νόμων που αφορούν τις κατηγορίες που έχουν αποδοθεί στους κατηγορουμένους, όπως, κατά περίπτωση, «εγκληματική οργάνωση», «αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα», «δωροδοκία – δωροληψία», παράνομο στοίχημα κ.ά. Στη συνέχεια, η εισαγγελέας διάβασε αποσπάσματα από τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης, επισημαίνοντας ότι κατά την ακροαματική διαδικασία παρατηρήθηκε δυσχέρεια επειδή κάποιοι από τους μάρτυρες δεν θυμούνταν και άλλοι άλλαξαν τις καταθέσεις τους, προσθέτοντας ότι αυτό θα εκτιμηθεί. Σε άλλη αποστροφή του λόγου της είπε ότι οι μάρτυρες έδωσαν διαφορετική διάσταση για το πώς μπορεί να στηθεί ένα παιχνίδι.

Χαρακτηριστικά είναι όσα ανέφερε για τις καταθέσεις των Κούγια, Βοργιά και Πιλάβιου. Ο Κούγιας, που ήταν εκ των βασικών μαρτύρων κατηγορίας, στην κατάθεσή του στο ακροατήριο είπε ότι έχει αδικήσει τον Τσακογιάννη αλλά και τους Μπέο και Παπαδόπουλο και ότι όταν κατέθετε εις βάρος τους δεν γνώριζε. Ο δε Βοργιάς, στην κατάθεσή του, είπε ότι είχε επηρεαστεί από όσα ακούγονται στην τηλεόραση και από όσα έλεγε στα ραδιόφωνα ο Κούγιας και ότι κατέθεσε στα προηγούμενα στάδια της υπόθεσης ό,τι άκουγε να λέγεται χωρίς να έχει γνώση, ενώ στη συνέχεια κατάλαβε πως έκανε λάθος. Οσον αφορά τον Πιλάβιο, είπε ότι δεχόταν παράπονα από τον Μπέο για τους διαιτητές αλλά ποτέ δεν απειλήθηκε.

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή