ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαθητών έξω από το υπουργείο Παιδείας

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν νωρίτερα μαθητές, έξω από το κτίριο του υπουργείου Παιδείας, στο Μαρούσι.

Οι μαθητές, ζητούν δημόσια δωρεάν παιδεία στην πράξη, όπως επισημαίνουν. Τονίζουν ότι «παρά τις αναφορές του υπουργείου ότι τα σχολεία λειτουργούν κανονικά, υπάρχουν ακόμα πολλές ελλείψεις» ενώ προσθέτουν ότι «και τα σχολεία και οι μαθητές έχουν ανάγκη από πράγματα που ακόμα το υπουργείο δεν μπορεί να προσφέρει».

«4 Δεκέμβρη, 12:00, κλειστά σχολεία και όλοι οι μαθητές διαδηλώνουμε στο υπουργείο Παιδείας και με μεγάλη μαθητική συναυλία», ήταν το σύνθημα της συντονιστικής επιτροπής μαθητών της Αθήνας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για ένα σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει! Γινόμαστε περισσότεροι και συνεχίζουμε πιο αποφασισμένοι τον αγώνα μας για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει! Η μεγάλη μαθητική πορεία στις 30 Οκτώβρη ήταν μόνο η αρχή! Στις 4 Δεκέμβρη όλοι εμείς θα φωνάξουμε τα αιτήματά μας στον κ. Υπουργό, που ισχυρίστηκε ότι «δεν έχουμε αιτήματα»!

Όλα όσα ζούμε στην καθημερινότητά μας, μέσα και έξω από τα σχολεία μας αποδεικνύουν την ανάγκη να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά τους αγώνες μας!

Όλα όσα ζουν οι συμμαθητές μας και οι οικογένειές τους σε όλες αυτές τις περιοχές που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες είναι μια ακόμα απόδειξη της εγκληματικής πολιτικής της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Είναι μια ακόμα απόδειξη πως η ζωή μας, όπως και το δικαίωμά μας στη μόρφωση αντιμετωπίζεται ως κόστος, με αποτέλεσμα την απουσία μέτρων που θα προστατέψουν εμάς και τις οικογένειές μας από φυσικά φαινόμενα, όπως αυτά των τελευταίων ημερών.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο που κάνει το σχολείο ακόμα χειρότερο, ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ πανελλαδικού τύπου από νωρίτερα, ακόμα ΠΙΟ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟ για εμάς και τις οικογένειές μας, που βάζει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΜΠΟΔΙΑ στο δικαίωμά μας στη μόρφωση, που μας βάζει σε ένα ατέλειωτο κυνήγι των «sos», πάντα με τις «ευλογίες» της Ευρωπαϊκής Ένωσης!».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ