«Αστακός» η Αθήνα για την επίσκεψη Ερντογάν – Το πρόγραμμα του Τούρκου πρόεδρου

«Αστακός» η Αθήνα για την επίσκεψη Ερντογάν – Το πρόγραμμα του Τούρκου πρόεδρου

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυστηρά θα είναι τα μέτρα ασφαλείας που θα εφαρμοστούν στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του Τούρκου πρόεδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον απόηχο μάλιστα και της σύλληψης των εννέα Τούρκων που κατηγορούνται για εμπλοκή στην οργάνωση DHKP-C μετά από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. 

Τον Τούρκο πρόεδρο φέρεται πως θα συνοδεύουν Τούρκοι αστυνομικοί, μέλη της προσωπικής του φρουράς και θωρακισμένα αυτοκίνητα. Σε επαγρύπνηση θα βρίσκεται η ΕΛΑΣ, με χιλιάδες αστυνομικούς επί ποδός μεταξύ των οποίων και στελέχη της ΕΚΑΜ και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Διακοπές κυκλοφορίας αναμένεται να εφαρμοστούν στα σημεία από όπου θα διέρχεται η αυτοκινητοπομπή.

Το πρόγραμμα του Ερντογάν

Ειδικότερα, ο Τούρκος πρόεδρος θα βρίσκεται στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης στην πρωτεύουσα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του πρόγραμμάτος του. Με την άφιξη του στην Αθήνα, ο κ. Ερντογάν θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και ακολούθως θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αμέσως μετά την επίσημη υποδοχή του από τον Έλληνα ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο, οι δύο Πρόεδροι θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.

Στη 1.00 το μεσημέρι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες ανάμεσα στις δύο αντιπροσωπείες. Με το πέρας των συνομιλιών, οι δύο ηγέτες θα προχωρήσουν σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Το απόγευμα στις 19.30 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, θα παραθέσει επίσημο δείπνο στον Τούρκο ομόλογό του, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου o κ. Ερντογάν θα επισκεφτεί την Κομοτηνή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή