Νέες συνδέσεις 100 Mbps από τη Vodafone σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις

Νέες συνδέσεις 100 Mbps από τη Vodafone σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον χορό των ευρυζωνικών συνδέσεων νέας γενιάς μπήκε από την περασμένη Παρασκευή και η Vodafone. Η εταιρεία ανακοίνωσε τη διάθεση ευρυζωνικών συνδέσεων με ταχύτητες που φτάνουν τα 100 Mbps. Ειδικότερα, ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα των πακέτων Vοdafone Ηοme Double Play Fiber 100 Mbps για νοικοκυριά και Vodafone One Net Fiber για επιχειρήσεις.

Οι συνδέσεις παρέχονται μέσω του δικτύου οπτικών ινών FTTC (Fiber to the Cabinet), που εξασφαλίζουν στους χρήστες πρόσβαση στο Διαδίκτυο με ταχύτητες 100 Mbps για «κατέβασμα» δεδομένων και 10 Mbps για «ανέβασμα» δεδομένων. Η υπηρεσία Vοdafone Ηοme Double Play Fiber 100 Mbps παρέχεται με μηνιαίο πάγιο 43,50 ευρώ σε νέους πελάτες ή 41,40 ευρώ για υφιστάμενους συνδρομητές συμβολαίου Vodafone.

Η σύνδεση, εκτός από γρήγορο internet (100/10 Mbps), προσφέρει τηλεφωνία με απεριόριστα σταθερά, 360 λεπτά προς κινητά και σταθερά τηλέφωνα από 45 χώρες, υπηρεσία ελέγχου χρήσης, δωρεάν WiFi εξοπλισμό router νέας τεχνολογίας. Η υπηρεσία μπορεί να παρασχεθεί συνδυαστικά και με τα πακέτα τηλεόρασης Vodafone TV Family και Vodafone TV Sports+.

Από την άλλη πλευρά, η υπηρεσία Vodafone One Net Fiber παρέχεται με μηνιαίο πάγιο από 50,90 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης, και εκτός από γρήγορο Internet (100/10 Μbps), προσφέρει απεριόριστο χρόνο ομιλίας προς σταθερά και ενδοεταιρικά τηλέφωνα, καθώς και 400 λεπτά χρόνο ομιλίας προς κινητά και άλλες υπηρεσίες που διευκολύνουν τις επιχειρήσεις. Οι χρεώσεις που εφαρμόζει η εταιρεία είναι παρόμοιες με εκείνες της Wind Ηellas. Η τελευταία προσφέρει το πακέτο Wind Fiber 100 Plus αντί 42 ευρώ τον μήνα, παρέχοντας εκτός από γρήγορο Internet (100/10 Mbps), απεριόριστα εθνικά σταθερά, 300 λεπτά προς κινητά και 1.500 λεπτά προς κινητά Wind. O OTE είναι πιο ακριβός, πουλώντας αντίστοιχο πακέτο στα 49,50 ευρώ τον μήνα.

H Vodafone δεν ανακοίνωσε ακόμη υπηρεσίες ευρυζωνικού Internet με ταχύτητες 200/20 Mbps, κάτι που αναμένεται να το κάνει σύντομα. Σημειώνεται τόσο ο ΟΤΕ όσο και η Wind ήδη προσφέρουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες. Ωστόσο, θεωρούνται ακόμη «σπάνιες» δεδομένου ότι προσφέρονται σε πολύ λίγες καμπίνες της χώρας. Η Vodafone φαίνεται ν’ ακολουθεί μια πιο προσεκτική στάση σε ό,τι αφορά το marketing των νέων υπηρεσιών που δεν είναι ακόμη ευρέως διαθέσιμες.

Σχολιάζοντας τις προσφορές της Vodafone, ο Αχιλλέας Κανάρης, εμπορικός διευθυντής καταναλωτικών προϊόντων της εταιρείας δήλωσε ότι οι νέες επενδύσεις στο δίκτυο οπτικών ινών, φέρνει «μια νέα εποχή στις υπηρεσίες επικοινωνίας και ψυχαγωγίας, με πραγματικά γρήγορο internet που θα πολλαπλασιάσει τις δυνατότητες των νοικοκυριών».

Από την άλλη πλευρά, η Κάτια Σταθάκη, εμπορική διευθύντρια εταιρικών πελατών της Vodafone Ελλάδας πρόσθεσε ότι η Vodafone στηρίζει τη οικονομία με υπηρεσίες νέας γενιάς που έρχονται «να ενδυναμώσουν όλους τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις και να τους βοηθήσουν να λειτουργήσουν ανταγωνιστικά στην τοπική και παγκόσμια αγορά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή