Μέτρα ασφαλείας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει επίσκεψης Ερντογάν και επετείου Γρηγορόπουλου

Μέτρα ασφαλείας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει επίσκεψης Ερντογάν και επετείου Γρηγορόπουλου

3' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα καυτό τριήμερο έχει να διαχειριστεί η Ελληνική Αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενόψει κυρίως της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στην Αθήνα και την Παρασκευή στην Κομοτηνή, αλλά και των εκδηλώσεων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Αυστηρές αναμένεται να είναι και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τις επόμενες μέρες, καθώς την Τετάρτη κλειστοί θα είναι οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα και στο Πανεπιστήμιο με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. Ο σταθμός στο Σύνταγμα θα κλείσει από τις 12:00 και ο σταθμός στο Πανεπιστήμιο από τις 16:00. Σε προσωρινές διακοπές κυκλοφορίας και τροποποιήσεις λεωφορειακών γραμμών και γραμμών τρόλεï στο κέντρο της Αθήνας θα προχωρήσει ο ΟΑΣΑ τις επόμενες τρεις ημέρες.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ΟΑΣΑ θα προβεί σε προσωρινές τροποποιήσεις της διαδρομής λεωφορειακών γραμμών, γραμμών τρόλεϊ και τραμ στο κέντρο της πόλης των Αθηνών από τις 10 το πρωί της Τετάρτης έως το πρωί της Πέμπτης σταδιακά και ανάλογα με τις υποδείξεις και τα μέτρα της Τροχαίας και τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες, λόγω των εκδηλώσεων για τον θάνατο του Αλ. Γρηγορόπουλου.

Παράλληλα, λόγω της επίσκεψης του κ. Ερντογάν, τροποποιήσεις στα δρομολόγια θα εφαρμόζονται σταδιακά από τις 6 το πρωί της Πέμπτης έως και την αποχώρηση του Τούρκου προέδρου την Παρασκευή.

Όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ, θα πραγματοποιηθεί διακοπή της κυκλοφορίας των διερχόμενων ΜΜΜ καθ’ όλη την διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου της Τουρκίας στην οδό Πανεπιστημίου -στη λεωφορειολωρίδα αντίθετης ροής (από Σίνα έως Πλ. Συντάγματος)- και στην οδό Βασ. Γεωργίου Α’.

Σε συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ για την επέτειο Γρηγορόπουλου

Σε συναγερμό βρίσκεται η Αστυνομία και για τις αυριανές εκδηλώσεις, για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Τα μέτρα σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, θα είναι αυστηρά για την ομαλή διεξαγωγή των δύο προγραμματισμένων συγκεντρώσεων και πορειών, στις 12 το μεσημέρι και στις 6 το απόγευμα, αλλά κυρίως για το βράδυ στην περιοχή των Εξαρχείων.

Όπως είπαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, επειδή στην πορεία για το Πολυτεχνείο (αν εξαιρέσει κανείς όσα συνέβησαν μετά στα Εξάρχεια), δεν σημειώθηκαν επεισόδια, είναι πολύ πιθανό να επιχειρήσουν κάποιοι να προκαλέσουν επεισόδια αύριο. Για το λόγο αυτό είναι σε επιφυλακή όλη σχεδόν η δύναμη των ΜΑΤ, ενώ ήδη έχουν αρχίσει περιπολίες αστυνομικών της Ασφάλειας στο κέντρο της Αθήνας και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, για τον εντοπισμό τυχόν «ύποπτων κινήσεων.

Για τα αυριανά μέτρα θα χρησιμοποιηθούν περίπου 2.500 αστυνομικοί.

Μέτρα ασφαλείας ενόψει επίσκεψης Ερντογάν

Σε ότι αφορά περαιτέρω μέτρα για την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, ο κ. Ερντογάν θα συνοδεύεται από περίπου 200 άτομα της προσωπικής του φρουράς. Στην Αθήνα βρίσκονται, από χθες, 65 Τούρκοι αστυνομικοί και άλλοι 60 περίπου στην Θράκη, ενώ ο Τούρκος Πρόεδρος θα συνοδεύεται και από άλλα άτομα της φρουράς του, που θα φτάσουν μαζί του την Πέμπτη το πρωί.

Από την Ελληνική Αστυνομία, για την υλοποίηση των μέτρων ασφάλειας του κ. Ερντογάν, θα διατεθούν 2.800 αστυνομικοί, όλων των υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων, της ΕΚΑΜ και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, που θα μετατρέψουν σε φρούριο το κέντρο της πρωτεύουσα, από το πρωί της Πέμπτης μέχρι την αναχώρηση του Τούρκου Προέδρου.

Θα υπάρχουν ακόμα ελεύθεροι σκοπευτές σε όλα τα σημεία απ' όπου θα περάσει ο κ. Ερντογάν και η συνοδεία του, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, ενώ θα διακόπτεται από την Τροχαία η κυκλοφορία στους δρόμους που θα περνάει η πομπή.

Σημειώνεται ότι από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, θα απαγορευτούν οι συγκεντρώσεις σε μεγάλο μέρος της Αθήνας και κυρίως σε έναν μεγάλο κύκλο γύρω από το Σύνταγμα, για λόγους ασφαλείας, ενώ έχουν προγραμματιστεί ειδικά μέτρα για την πρόληψη επεισοδίων περιφερειακά.

Πάντως, οι μετακινήσεις του Τούρκου Προέδρου θα είναι περιορισμένες, καθώς θα διαμείνει σε ξενοδοχείο στο Σύνταγμα και σύμφωνα με το πρόγραμμα του οι επισκέψεις που θα πραγματοποιήσει θα είναι μέχρι το Προεδρικό Μέγαρο και το Μαξίμου, για τις συναντήσεις του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, καθώς και επίσημο δείπνο το βράδυ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή