NEWSLETTER

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζωγράφος και ποιητής

Η έκτη εκδήλωση του κύκλου «Λέξεις επί σκηνής» του Γαλλικού Ινστιτούτου σήμερα το βράδυ, είναι αφιερωμένη στον ιδιαίτερο σύνδεσμο του Πάμπλο Πικάσο με τους ποιητές του καιρού του. Στενά συσχετισμένη με τη ζωγραφική του, η γραφή του Πικάσο παρουσιάζει τα ίδια θέματα: έρωτας και θάνατος, πόλεμος και ταυρομαχίες, σταύρωση και Μινώταυρος… Τη βραδιά θα συντονίσει ο εκδότης Σταύρος Πετσόπουλος, ενώ θα συζητήσουν για το φιλολογικό έργο του Πικάσο ο Didier Ottinger, αναπληρωτής διευθυντής του Εθνικού Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης Centre Pompidou και ο Ντένης Ζαχαρόπουλος, διευθυντής της Δημοτικής Πινακοθήκης της Πόλης των Αθηνών. Στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Σίνα 31) στις 7 μ.μ.

H Τaschen στο Claridge’s

Στο ιστορικό ξενοδοχείο Claridge’s βρήκε στέγη το νέο βιβλιοπωλείο του εκδοτικού οίκου Taschen στο Λονδίνο. «Είναι σημαντικό τα βιβλιοπωλεία μας να είναι σε κεντρικά σημεία σε πόλεις γεμάτες κίνηση», λέει ο Νόλαν Μπράουν, διευθυντής του βιβλιοπωλείου για την Taschen. «Θέλουμε να είμαστε παρόντες εκεί όπου πάλλεται ο πολιτισμός, τον οποίο εκπροσωπούμε στους τίτλους που εκδίδουμε». Είναι το δεύτερο βιβλιοπωλείο του εκδοτικού οίκου μετά το κατάστημα ναυαρχίδα στο Τσέλσι που άνοιξε το 2008 και το 14ο βιβλιοπωλείο Taschen στον κόσμο.

ΕΝΘΕΣΥ ξανά

To Iδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με τη χορηγική υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας, διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων (ΕΝΘΕΣΥ), δίνοντας την ευκαιρία σε νέους δημιουργούς να έρθουν σε επαφή με κλασικά και σύγχρονα θεατρικά θέματα και να γράψουν τα δικά τους πρωτότυπα και καινοτόμα έργα στη γλώσσα της εποχής μας. Για περισσότερες πληροφορίες και τους όρους συμμετοχής επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.mcf.gr. Διάρκεια υποβολής αιτήσεων έως τις 15/12.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή