Στα μαλακά για τα «στημένα»

Στα μαλακά για τα «στημένα»

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην ενοχή 30 εκ των 84 κατηγορουμένων πρότεινε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη δίκη του αποκαλούμενου «μεγάλου koriopolis», ενώ έκρινε ως χειραγωγημένους επτά αγώνες που διεξήχθησαν το 2011.

Πρότεινε, επίσης, την απαλλαγή των κατηγορουμένων από το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, επειδή δεν προέκυψαν στοιχεία από τα οποία να προκύπτει ενοχή, αλλά και για το πλημμεληματικού χαρακτήρα αδίκημα του παράνομου στοιχηματισμού.

Παρέμεινε η πρόταση για όσους προτείνεται η ενοχή στα αδικήματα, πλημμεληματικού χαρακτήρα, της αλλοίωσης αποτελέσματος αγώνα και της δωροδοκίας – δωροληψίας και για ορισμένους η νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Μεταξύ άλλων, προτάθηκε η ενοχή:

Του πρώην ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού Β., Αχ. Μπέου, για τα αδικήματα της δωροδοκίας, δωροληψίας και της αλλοίωσης αποτελέσματος για τον αγώνα Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης. Του πρώην ισχυρού άνδρα της Ηλιούπολης, Γ. Τσακογιάννη, για τα αδικήματα της διεξαγωγής παράνομου στοιχήματος, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες που ξεπερνά τις 15.000 ευρώ (είναι η μόνη κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος), της παράνομης οπλοκατοχής, της δωροδοκίας-δωροληψίας και της αλλοίωσης αποτελέσματος για τους αγώνες Ηλιούπολη – Λεβαδειακός και Εθνικός Αστέρας – Ηλιούπολη. Του μεγαλομετόχου του Λεβαδειακού, Ι. Κομπότη, για τα αδικήματα της δωροδοκίας, δωροληψίας και της αλλοίωσης αποτελέσματος στον αγώνα Ηλιούπολη – Λεβαδειακός. Του προέδρου του Αστέρα Τρ., Γ. Μποροβήλου, και του εκ των μεγαλομετόχων της ίδιας ΠΑΕ, Δ. Μπάκου, για τα αδικήματα της δωροδοκίας, δωροληψίας και της αλλοίωσης αποτελέσματος στον αγώνα Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης.

Επίσης, μεταξύ άλλων, προτάθηκε η ενοχή των Ν. Παπαδόπουλου (πρώην ιδιοκτήτη του Εθνικού Αστέρα), Ν. Παντέλη (προπονητής), Ν. Χάλκου (πρώην πρόεδρος Ηλιούπολης) και των πρώην ποδοσφαιριστών Ζαβαντία, Νικολόπουλου, Ρουτζιέρη κ.ά.

Αθωωτική ήταν η πρόταση, μεταξύ άλλων, για τον πρώην υπάλληλο της ΕΠΟ, Ι. Παπαδόπουλο, για τους διαιτητές Σφήκα και Σέγγο και για τον πρώην πρόεδρο του Εθνικού Π., Ν. Πηρούνια.

Οι επτά αγώνες που από την εισαγγελέα κρίθηκαν χειραγωγημένοι είναι:

1. Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης 0-1, (Super League). Η χειραγώγηση προκύπτει από συνομιλία Μπέου – Μπάκου σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα. Υπεύθυνοι χειραγώγησης: Μπέος, Μπάκος, Γ. Μποροβήλος. 2. Ηλιούπολη – Λεβαδειακός 2-4 (Football League). Η χειραγώγηση προκύπτει από την κατάθεση του Κούγια, την ανάλυση της Betfair και της UEFA και από τηλεφωνική συνομιλία. Υπεύθυνοι χειραγώγησης: Τσακογιάννης, Κομπότης, Χάλκος, Νικολόπουλος. 3. Εθνικός Αστέρας – Ηλιούπολη, 1-2 (Football League). Κρίθηκε χειραγωγημένος από την Εφέσεων της ΕΠΟ, την έκθεση της UEFA και τη συνομιλία Τσακογιάννη – Παντέλη. Υπεύθυνοι χειραγώγησης: Τσακογιάννης, Χάλκος, Παντέλης, Ν. Παπαδόπουλος, Αδαμίδης. 4. Απόλλων Καλαμαριάς – Αχιλλέας Τριανδρίας 3-1 (Γ΄ Εθνική). Υπεύθυνοι χειραγώγησης: Ζαβαντίας, Αντωνιάδης. 5. Διαγόρας – Ατρόμητος 0-1 (Κύπελλο). Προκύπτει από τη φραγή που έβαλε ο ΟΠΑΠ στο παιχνίδι, τις τηλεφωνικές συνομιλίες και την έκθεση της UEFA. Υπεύθυνοι χειραγώγησης: Ζαβαντίας, Ρουτζιέρης, Πουλόπουλος, Τσεκερίδης, Γεωρτσιάκος, Ταμπάσης. 6. Διαγόρας – Πιερικός 3-0 (Football League). Υπεύθυνοι χειραγώγησης: Ζαβαντίας, Δήμου. 7. ΠΑΣ Γιάννινα – Διαγόρας 5-0, (Football League). Υπεύθυνοι χειραγώγησης: Σιδηρόπουλος, Τσεκερίδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή