ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε 4.500 απολύσεις προχωρεί η General Motors

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ο αμερικανικός βιομηχανικός κολοσσός General Electric θα προβεί στην περικοπή 4.500 θέσεων εργασίας, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης της εταιρείας για τον περιορισμό των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων. Οι περικοπές στρέφονται κυρίως προς τις ενεργειακές δραστηριότητες της γαλλικής Alstom, την οποία απέκτησε η GE το 2015. Ως εκ τούτου, όπως επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα Les Echos, σε κίνδυνο βρίσκονται θέσεις εργασίας σε Ελβετία, Γερμανία και Βρετανία. H GE δεν έχει επιβεβαιώσει τον αριθμό των θέσεων εργασίας που θα καταργηθούν, καθώς, προς το παρόν, αξιολογεί τις δραστηριότητές της, προκειμένου να διασφαλίσει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αγοράς.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα o νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τζον Φλάνερι ανακοίνωσε σχέδιο συρρίκνωσης των εργασιών της εταιρείας, με στόχο να ανταποκριθεί στη μείωση της ζήτησης για μηχανολογικό εξοπλισμό. Τον περασμένο μήνα ο κ. Φλάνερι δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των θέσεων εργασίας που θα περικοπούν.

Σύμφωνα με το σχέδιο αναδιάρθρωσης, η εταιρεία αναμένεται να επικεντρωθεί στον κλάδο της αεροπορικής βιομηχανίας, της ενέργειας και της υγείας, συρρικνώνοντας σημαντικά το μέγεθός της και επενδύοντας σε τομείς τεχνολογίας με ευρεία βάση πελατών. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα η εταιρεία αποφάσισε να μειώσει κατά 50% το μέρισμα και να αναθεωρήσει προς τα κάτω την κερδοφορία της, η οποία ενδέχεται να συρρικνωθεί κατά το ήμισυ το 2018. Οπως επισημαίνει το Reuters, η περικοπή του μερίσματος θα συμβάλει στην εξοικονόμηση 4 δισ. δολ. ετησίως. Εξαιτίας των επικείμενων αλλαγών στο εσωτερικό της εταιρείας, τον προηγούμενο μήνα η μετοχή της έφθασε να υποχωρεί μέχρι και 7,22%, στα 19,01 δολάρια.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ