ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Πρόσωπα της Πέμπτης

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Εξαιρετικά νέα για τον Ελληνα μαέστρο και καλλιτεχνικό διευθυντή της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, Γιώργο Πέτρου  (φωτ.), ο οποίος είναι υποψήφιος για βραβείο Grammy, για την ηχογράφηση της όπερας «Ottone» του Χέντελ με το ιταλικό σύνολο Il Pomo d’ Oro. Οι άλλες τέσσερις υποψηφιότητες στην ίδια κατηγορία περιλαμβάνουν τους αρχιμουσικούς Valery Gergiev, Gianandrea Noseda, Hans Graf και Lothar Koenigs. Η τελετή απονομής των 60ών βραβείων Grammy θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης. Καλή επιτυχία στον Γιώργο Πέτρου.

(...) H 63χρονη, γεννημένη στη Ζανζιβάρη και κάτοικος Βρετανίας, καλλιτέχνις Lubaina Himid είναι η νικήτρια του βραβείου Turner 2017. Eίναι η πρώτη μαύρη γυναίκα και η μεγαλύτερη σε ηλικία που κερδίζει τη σημαντική αυτή διάκριση στον χώρο των εικαστικών. Μαζί με το βραβείο θα λάβει και το ποσό των 25.000 λιρών, μέρος του οποίου θα διαθέσει σε νέους καλλιτέχνες.

(...) Δεν έχει ακόμη το γκλαμ των Grammy, αλλά ο τίτλος δεν περνάει απαρατήρητος. Ο πιο «στριμαρισμένος» καλλιτέχνης στο Spotify για το 2017 είναι ο Εντ Σίραν. Τα τραγούδια του Βρετανού καλλιτέχνη έπαιξαν πάνω από 6,3 δισεκατομμύρια φορές στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, με το «Shape of You» να έχει το μεγαλύτερο μερίδιο. Η Ριάνα ήρθε πρώτη στις γυναίκες καλλιτέχνιδες, αφήνοντας πίσω την Τέιλορ Σουίφτ και τη Σελένα Γκόμεζ, και οι Coldplay πρώτοι στα συγκροτήματα.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ