Κορμός σοκολάτα-κάστανο

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμασία: 1 ώρα Αναμονή: 5 ώρες

Υλικά (για 6 – 7 μερίδες)

  • 1 κιλό κάστανα ωμά
  • 1/2 κιλό κουβερτούρα μπίτερ, σπασμένη σε κομμάτια
  • 3/4 φλιτζ. βούτυρο αγελάδος
  • 1/2 φλιτζ. γάλα
  • 1½ φλιτζ. ζάχαρη άχνη
  • 6 – 7 κάστανα γλασέ

Διαδικασία

Καθαρίζουμε τα κάστανα από την εξωτερική σκληρή φλούδα τους. Τα βράζουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε. Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε το μισό μείγμα της σοκολάτας στο μπολ με τα κάστανα.

Προσθέτουμε το γάλα και την άχνη. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Ντύνουμε εσωτερικά μια μακρόστενη φόρμα με λαδόκολλα, αφήνοντάς τη να εξέχει από πάνω, και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.

Το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί για περίπου 5 ώρες.

Ξεφορμάρουμε τον κορμό σε μια πιατέλα. Και τον περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα λιωμένης σοκολάτας. Στολίζουμε τον κορμό με τα γλασέ κάστανα.

Μυστικά

  • Αν έχει πήξει το μείγμα σοκολάτας που έχουμε κρατήσει για το γαρνίρισμα, το ξαναζεσταίνουμε για λίγο σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
  • Αντί για κάστανα γλασέ, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάστανα από γλυκό του κουταλιού, αρκεί να τα έχουμε σουρώσει καλά από το σιρόπι. 

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή