ΕΛΛΑΔΑ

Στη «Μεγάλη Βρετανία» συναντήθηκαν Μπέττυ Μπαζιάνα και Εμινέ Ερντογάν

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Συνάντηση με την Εμινέ Ερντογάν στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια» όπου έχει καταλύσει το τουρκικό προεδρικό ζεύγος, είχε κατόπιν σχετικής πρόσκλησης η Μπέττυ Μπαζιάνα. Είχε προηγηθεί η ακύρωση της προγραμματισμένης, κοινής επίσκεψής τους στην Ακρόπολη λόγω  αδιαθεσίας της συζύγου του Τούρκου Προέδρου.

Στο κεντρικό ξενοδοχείο οι δύο πρώτες κυρίες βγήκαν στο μπαλκόνι και η κυρία Μπαζιάνα έδειξε τη θέα στην Τουρκάλα φιλοξενούμενη και της μίλησε για την Ακρόπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Μπαζιάνα έκανε ιδιαίτερη μνεία στα γλυπτά του Παρθενώνα, τα οποία τόνισε πως πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα, στον τόπο που γεννήθηκαν,  ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, η κυρία Μπαζιάνα τόνισε πως βούλησή της είναι την επόμενη φορά που η Εμινέ Ερντογάν θα επισκεφθεί την Αθήνα να την ξεναγήσει η ίδια στο Μουσείο της Ακρόπολης, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή να έχουν επιστραφεί και τα γλυπτά του Παρθενώνα.

Στη συνέχεια οι δύο κυρίες είχαν πολύ θερμή συνομιλία και ήπιαν τσάι.

Μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν ήταν και η προσφυγική κρίση, με αφορμή το βιβλίο που δώρισε η Μπέττυ Μπαζιάνα στην σύζυγο του Τούρκου Προέδρου, το οποίο είχε ζωγραφιές από προσφυγόπουλα.

Η κα Μπαζιάνα τόνισε πως και οι δύο χώρες έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση, υπογραμμίζοντας τις τεράστιες προσπάθειες που έχει καταβάλλει η Ελλάδα για να υποδεχθεί και να καλύψει τις ανάγκες των προσφύγων.

Επιπλέον, η κα Μπαζιάνα τόνισε την ανάγκη προστασίας και αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες. Μάλιστα, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ανάγκη προστασίας και φροντίδας των ασυνόδευτων παιδιών αλλά και της επανένωσης των οικογενειών που χωρίστηκαν εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ