ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Σε οποιοδήποτε ευνομούμενο κράτος ο κ. Κοντονής θα είχε ήδη αποπεμφθεί

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ανακοίνωσή του επιτίθεται στην κυβέρνηση και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή μετά την κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον ίδιο και τον πρόεδρο του Συμβούλιου της Επικρατείας.

«Δεν υπάρχει προηγούμενο η ηγεσία της Δικαιοσύνης να καταγγέλλει δημοσίως τον καθ' ύλην αρμόδιο υπουργό για ωμή παρέμβαση στο έργο της», αναφέρει χαρακτηριστικά η Νέα Δημοκρατία και προσθέτει ότι «σε οποιοδήποτε ευνομούμενο κράτος ο κ. Κοντονής θα είχε ήδη αποπεμφθεί από την θέση του».

«Αλλά για το καθεστώς Τσίπρα - Καμμένου είναι ψιλά γράμματα ακόμη και η διάκριση των εξουσιών που κατοχυρώνει την Δημοκρατία» προσθέτει η ΝΔ.

ΠΑΣΟΚ: Τέλος τα παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη

Θέση στην κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Δικαιοσύνη, μετά την «ωμή παρέμβαση» του υπουργού Δικαιοσύνης από το βήμα της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, πήρε νωρίτερα και το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του.

Όπως αναφέρει, «η σημερινή νέα, προκλητική, ωμή παρέμβαση του Υπουργού Δικαιοσύνης στο έργο των δικαστικών και εισαγγελικών αρχών, και μάλιστα από το βήμα της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, σηματοδοτεί το αποκορύφωμα της συστηματικής καθεστωτικής απόπειρας χειραγώγησης της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης από μια επικίνδυνη και αυθαίρετη Κυβέρνηση».

Το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει την απάντηση του προέδρου του ΣτΕ, στη «νέα εκτροπή του κ. Κοντονή», ο οποίος, σύμφωνα με την Χαριλάου Τρικούπη, «διατύπωσε αυτό που όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες έχουν διαπιστώσει με αποστροφή: η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ εξακολουθεί με θρασύ και απροκάλυπτο τρόπο να παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη και να μεταχειρίζεται τους λειτουργούς της ως μέσα εξυπηρέτησης αλλότριων συμφερόντων και σκοπών. Ματαιοπονούν».

«Οι Έλληνες δικαστές και εισαγγελείς, όλα αυτά τα χρόνια της θεσμικής κρίσης έχουν αρθεί στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων. Με σθένος και αξιοπρέπεια, έχουν υψώσει το ανάστημά τους απέναντι σε κάθε είδους απειλή. Σε κάθε απόπειρα παρέμβασης και επηρεασμού», συνεχίζει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ και παίρνει θέση υπέρ των δικαστών και τον εισαγγελέων: «Το μήνυμά τους είναι σαφές κι αυστηρό: Κανείς δεν διώκεται κατά παραγγελία κέντρων εξουσίας και συμφερόντων. Κανείς δεν παγιδεύεται σε σκηνοθετημένες διώξεις και αναμοχλεύσεις υποθέσεων. Κανείς δεν επιτρέπεται να εμπλέκεται σε καφκικές ανακριτικές και διωκτικές διαδικασίες».

Τέλος, το ΠΑΣΟΚ απευθύνεται στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι «η Δικαιοσύνη δεν υποτάσσεται σε συμφέροντα και πιέσεις απ' όσο ψηλά κι αν προέρχονται» και όπως σημειώνει, «η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να παραιτηθεί από κάθε προσπάθεια επηρεασμού των δικαστών. Επιβάλλεται να σταματήσει εδώ και τώρα τα παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη και το Κράτος Δικαίου. Ως εδώ!».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ