Bλέπει Κίεβο από την κορυφή η ΑΕΚ

Bλέπει Κίεβο από την κορυφή η ΑΕΚ

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΑΕΚ επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκας, επικρατώντας με 3-1 της Κέρκυρας στο ΟΑΚΑ. Ενα αυτογκόλ του Γιαννακόπουλου στο 12ο λεπτό, έπειτα από προσπάθεια του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου απέβαλε το άγχος από τους παίκτες της Ενωσης, με τον Παναγιώτη Κονέ να σκοράρει το πρώτο του γκολ μετά την επιστροφή του στην ΑΕΚ, με εντυπωσιακό σουτ από τα 25 μέτρα. Το σουτ του διεθνούς μέσου της ΑΕΚ βρήκε στο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα και ήταν το πρώτο που πετυχαίνει με τα «κιτρινόμαυρα» έπειτα από 10 χρόνια. Εξίσου όμορφο ήταν και το γκολ του Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος με ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής, έγραψε το 3-0 στο 54΄, ενώ το σκορ έκλεισε ο Νούνιες με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, μειώνοντας στο 90ό λεπτό. Το πέναλτι καταλογίστηκε λανθασμένα, καθώς δεν υπήρξε παράβαση. Η ΑΕΚ σημείωσε την 6η νίκη της στο ΟΑΚΑ και είναι μόνη στην πρώτη θέση της Σούπερ Λίγκας έπειτα από 14 αγωνιστικές.

Νωρίτερα στην κλήρωση της φάσης των «32» του Γιουρόπα Λιγκ, η κληρωτίδα έβγαλε αντίπαλο της ΑΕΚ την Ντιναμό Κιέβου. Η κλήρωση αναμφίβολα μπορεί να χαρακτηριστεί ικανοποιητική, δεδομένου ότι η Ενωση απέφυγε τα μεγαθήρια τύπου Αρσεναλ, Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά και τις πολύ δύσκολες Μπιλμπάο και Βιγιαρεάλ. Επιπρόσθετα, η Ντιναμό Κιέβου θα προέρχεται από μακρά περίοδο αγωνιστικής απραξίας όταν αντιμετωπίσει την Ενωση στις 15 Φεβρουαρίου στο ΟΑΚΑ, καθώς το ουκρανικό πρωτάθλημα θα διακοπεί για τους επόμενους δύο μήνες λόγω του ψύχους που επικρατεί στη χώρα τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο. Μάλιστα, το επόμενο προγραμματισμένο παιχνίδι των Ουκρανών, είναι αυτό με την ΑΕΚ τον νέο χρόνο. Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για τις 22 Φεβρουαρίου, στο «Ολιμπίνσκι», που είναι το στάδιο που θα φιλοξενήσει τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Σχολιάζοντας την κλήρωση, ο Μανόλο Χιμένεθ τη χαρακτήρισε δύσκολη, τονίζοντας πως οι Ουκρανοί «είναι στο ίδιο επίπεδο με την Αρσεναλ και την Ατλέτικο Μαδρίτης».

Ως προς το αγωνιστικό προφίλ της ιστορικής ομάδας, η Ντιναμό Κιέβου είναι μεταξύ πρώτης και δεύτερης θέσης στο πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια. Εχοντας κατακτήσει τους τίτλους του 2015 και του 2016, βρίσκεται φέτος στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα πίσω από την πανίσχυρη Σαχτάρ Ντόνετσκ. Εχει κατακτήσει 15 πρωταθλήματα Ουκρανίας, ενώ συμμετέχοντας στο πρωτάθλημα της Σοβιετικής Ενωσης πήρε το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1975 και το 1986. Στο Γιουρόπα Λιγκ τη φετινή σεζόν, τερμάτισε στην πρώτη θέση του 2ου ομίλου με αντιπάλους την Παρτιζάν, τη Γιουνγκ Μπόις και τη Σκεντερμπέου. Σημείωσε 15 γκολ σε 6 αγώνες, έχοντας την 3η καλύτερη επίθεση στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά δέχθηκε και 9 τέρματα. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός της, Τζούνιορ Μοράες, είναι ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 6 γκολ σε ισάριθμες συμμετοχές.

Ως προς το ρόστερ, η Ντιναμό διαθέτει αρκετούς αξιόλογους ποδοσφαιριστές, όπως τον Κονγκολέζο επιθετικό Ντιεμερσί Εμποκανί (που είχε απορριφθεί από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι, κατόπιν εισήγησης του ιατρικού επιτελείου των πρωταθλητών), τον Κροάτη διεθνή στόπερ Ντομαγκόι Βίντα αλλά και τον αρχηγό της ομάδας Σέργκι Σιντόρσκου, διεθνή 19 φορές με την εθνική Ουκρανίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή