NEWSLETTER

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μποβουάρ» στην… Τουρκία

H Τουρκάλα συγγραφέας Ασλί Ερντογάν είναι η προσωπικότητα που θα τιμηθεί με το βραβείο Σιμόν ντε Μποβουάρ για το 2017. Είναι ένα βραβείο για την ελευθερία των γυναικών, που θέσπισε το 2008 εικοσαμελής επιτροπή από συγγραφείς, πολιτικούς, δημοσιογράφους, διανοητές υπό την Τζούλια Κρίστεβα. Εκτοτε απονέμεται σε πρόσωπα ή ομάδες που δίνουν φωνή στα θύματα των καταπατημένων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στα θύματα της ανισότητας των φύλων. Σε πρόσωπα των οποίων το θάρρος και το έργο γίνονται παραδείγματα ακολουθώντας το πνεύμα της Σιμόν ντέ Μποβουάρ, ότι ο απώτερος σκοπός στον οποίο αξίζει να προβλέπουν όλοι οι άνθρωποι είναι η ελευθερία.

Χριστουγεννιάτικο παζάρι

Συλλεκτικά αντικείμενα, παλαιά παιχνίδια, χριστουγεννιάτικα στολίδια, κάρτες, δώρα εμπνευσμένα από τις συλλογές του ΕΛΙΑ για μικρούς και μεγάλους, περιοδικά δεκαετιών 1960-1980, λευκώματα και βιβλία του ΕΛΙΑ με έκπτωση έως και 50%, εφημερίδες από τις αρχές του 20ού αιώνα και σπάνιες παρτιτούρες, έντυπα του 19ου και 20ού αιώνα, αντικείμενα του Μεσοπολέμου, μετοχές, ετικέτες, συσκευασίες, κουτιά, είδη καθημερινής χρήσης… Ολα αυτά θα βρείτε στο βιβλιοφιλικό-χριστουγεννιάτικο παζάρι του ΕΛΙΑ και του ΜΙΕΤ, στο βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ στη Θεσσαλονίκη (Τσιμισκή 11). Το ερχόμενο Σάββατο και την Κυριακή 11.00 – 17.00.

Συγγραφέας ξανά

Με το τελευταίο βιβλίο του «Καταφύγιο στη βροχή» (Ανεμος Εκδοτική) ο ηθοποιός και σεναριογράφος Κώστας Σιμενός επιστρέφει στη συγγραφική του ιδιότητα. Στο βιβλίο –ο ίδιος το χαρακτηρίζει νουάρ μυθιστόρημα– συναντώνται κάτω από ειδικές συνθήκες δύο άνθρωποι/κόσμοι: ένας συγγραφέας και μία πόρνη. Καθένας, καθώς έχει απέναντί του έναν ξένο, τον ψηλαφεί, και μέσα από αυτήν τη σχέση επιτρέπει στον εαυτό του να ανακαλύψει δικές του άγνωστες πτυχές. Η έντονη σχέση τους γίνεται σιγά σιγά μοιραία και το φινάλε που τους περιμένει δραματικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή