Προειδοποίηση Κομισιόν προς τις βρετανικές αεροπορικές ενόψει Brexit

Προειδοποίηση Κομισιόν προς τις βρετανικές αεροπορικές ενόψει Brexit

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι βρετανικές αεροπορικές εταιρίες θα χάσουν όλα τα πτητικά δικαιώματά τους εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, εάν δεν υπάρξει μεταβατική συμφωνία μετά το Brexit, ανέφερε την Τρίτη ευρωπαίος αξιωματούχος.

Σε μια προειδοποίηση που απηύθυνε προς όλες τις βρετανικές αεροπορικές εταιρίες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανέφερε ότι οι αερομεταφορείς  του Ηνωμένου Βασιλείου κινδυνεύουν να χάσουν όλα τα πτητικά δικαιώματα κάθε είδους μεταφορικής συμφωνίας, της οποίας η ΕΕ αποτελεί τμήμα.

Οι βρετανικές εταιρίες θα έχαναν επίσης όλα τα δικαιώματά που προβλέπονται σε συμφωνίες της ΕΕ με τρίτες χώρες καθώς και σε όσα προβλέπει η συμφωνία "Open Skies" της EE με τις ΗΠΑ. 

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πέντε βρετανικές αεροπορικές εταιρίες, η British Airways, η easyJet, η Flybe, η Jet2 και ή Virgin Atlantic

Ηδη η easyJet, κινείται με σκοπό να συστήσει εταιρία στην Αυστρία έτσι ώστε να μη χάσει τα πτητικά δικαιώματα εντός της Ευρώπης όταν ολοκληρωθεί η βρετανική αποχώρηση.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή