Εκλογές στην Αλαμπάμα: Εφιππος στις κάλπες o υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών (video)

Εκλογές στην Αλαμπάμα: Εφιππος στις κάλπες o υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών (video)

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιππεύοντας ένα άλογο και με γνήσιο στυλ cowboy, προσήλθε στις εκλογές που διεξάγονται στην Αλαμπάμα για την ανάδειξη του δεύτερου γερουσιαστή της Πολιτείας, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για το αξίωμα, Ρόι Μουρ.

Η προεκλογική εκστρατεία έχει επικεντρωθεί πάνω του, καθώς ο Μουρ, ένας υπερσυντηρητικός πρώην δικαστής, βρίσκεται συν τοις άλλοις στο επίκεντρο της δημοσιότητας εδώ και ένα μήνα ύστερα από δημοσιεύματα και καταγγελίες ότι στα τέλη της δεκαετίας του 1970 είχε επιτεθεί σεξουαλικά σε ανήλικες.

Ο ίδιος έχει διαψεύσει τις καταγγελίες των γυναικών κάνοντας λόγο για «βρώμικη» εκστρατεία εις βάρος του και ισχυρίζεται ότι ουδέποτε συναντήθηκε με κάποια από τις γυναίκες αυτές.

Πιθανή νίκη του Μουρ, τον οποίο στηρίζει ανοικτά ο Πρόεδρος Τραμπ, απειλεί να συμπαρασύρει τους Ρεπουμπλικάνους στην ευρεία συζήτηση που έχει ανοίξει στις ΗΠΑ για τη σεξουαλική παρενόχληση, μετά το σκάνδαλο Γουάϊνστιν

Από την άλλη, πιθανή ήττα του Μουρ θα κάνει ακόμη πιο οριακή την πλειοψηφία του κόμματος στο Κογκρέσο, περιορίζοντάς την από τις υφιστάμενες 52 έδρες στις 51, επί συνόλου 100.

Οι εκλογές στην Αλαμπάμα διεξάγονται προκειμένου να αναπληρωθεί το κενό που προέκυψε όταν ο γερουσιαστής Τζεφ Σέσιονς παραιτήθηκε προκειμένου να αναλάβει το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στην εκλογική διαδικασία καλούνται περίπου 3 εκατομμύρια ψηφοφόροι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή