Μανχάταν: Προφίλ συνηθισμένου ανθρώπου είχε ο επίδοξος τρομοκράτης

Μανχάταν: Προφίλ συνηθισμένου ανθρώπου είχε ο επίδοξος τρομοκράτης

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

NTAKA. Κατηγορίες τρομοκρατίας απήγγειλε χθες δικαστήριο της Νέας Υόρκης στον 27χρονο Μπανγκλαντεσιανό Ακαγέντ Ούλαχ, ο οποίος πυροδότησε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σε πολυσύχναστη υπόγεια διάβαση του Μανχάταν τη Δευτέρα. Ο Ούλαχ τραυματίσθηκε στην κοιλιακή χώρα, ενώ ελαφρά τραυματίσθηκαν τρεις περαστικοί.

Οι Αρχές του Μπανγκλαντές ανέκριναν τη σύζυγό του, που ζει στην πρωτεύουσα Ντάκα, ενώ στις ΗΠΑ αστυνομικοί κύκλοι ανέφεραν ότι ο 27χρονος είχε παρακολουθήσει προπαγανδιστικό υλικό του ISIS στο Διαδίκτυο και δήλωσε ότι ήθελε να εκδικηθεί για τα πλήγματα των ΗΠΑ.

Ο Ούλαχ φέρεται να υποστήριξε ότι δεν είχε απευθείας επαφές με το ISIS, ενώ το FBI ανακοίνωσε ότι ο 27χρονος δεν περιλαμβανόταν στη λίστα των ατόμων υπό παρακολούθηση. Επίσης, οι Αρχές του Μπανγκλαντές ανέφεραν ότι ο επίδοξος τρομοκράτης είχε λευκό ποινικό μητρώο.

Ο Ακαγέντ Ούλαχ μετακόμισε νομίμως το 2011 από το Μπανγκλαντές στις ΗΠΑ, όπου ζούσε με τη μητέρα του και τα τρία αδέλφια του. Πριν από δύο χρόνια παντρεύτηκε γυναίκα στο Μπανγκλαντές, με την οποία έχει βρέφος έξι μηνών.

Η έκρηξη, που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας, συνέβη στην υπόγεια διάβαση που συνδέει την πλατεία Τάιμς με τον σταθμό λεωφορείων του Οργανισμού Λιμένος Νέας Υόρκης, τη Δευτέρα, κατά την πρωινή ώρα αιχμής. Ο εκρηκτικός μηχανισμός που ο 27χρονος είχε προσαρμόσει στο σώμα του δεν εξερράγη πλήρως. Οι Αρχές θεωρούν ότι επρόκειτο για απόπειρα επίθεσης αυτοκτονίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή