Δεν συνδέεται με μαχητές στο Μπαγκλαντές ο ύποπτος για την επίθεση στη Νέα Υόρκη

Δεν συνδέεται με μαχητές στο Μπαγκλαντές ο ύποπτος για την επίθεση στη Νέα Υόρκη

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Μπαγκλαντές δεν βρήκε κανένα στοιχείο που να συνδέει τον δράστη της επίθεσης στη Νέα Υόρκη, Ακάγιεντ Ουλά, με μαχητές στη χώρα, δήλωσε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Μπαγκλαντές.

«Συλλέξαμε στοιχεία και πληροφορίες από τα μέλη της οικογένειάς του, την σύζυγό του, τον πεθερό του και την πεθερά του », δήλωσε ο επικεφαλής της μονάδας της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας, Μονιρούλ Ισλάμ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters.

«Στο Μπανγκλαντές δεν βρήκαμε να υπάρχει κανένας σύνδεσμος και δεν μπορέσαμε να εντοπίσουμε κανέναν συνεργάτη του που να ήταν ή να είναι αναμεμειγμένος σε οποιεσδήποτε τρομοκρατικές οργανώσεις », πρόσθεσε ο ίδιος.

Σε βάρος του 27χρονου ασκήθηκε χθες δίωξη για οπλοκατοχή, υποστήριξη τρομοκρατικής ενέργειας και τρομοκρατική απειλή ενώ ενδέχεται να ασκηθεί δίωξη και με βάση την ομοσπονδιακή νομοθεσία.

Ο Ουλά, που κατάγεται από το Μπαγκλαντές και είναι μόνιμα εγκατεστημένος στις ΗΠΑ από το 2011, συνελήφθη την Δευτέρα, μετά την έκρηξη του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που είχε τοποθετήσει επάνω του, σε μια υπόγεια διάβαση, ανάμεσα στην Τάιμς Σκουέρ και τον σταθμό λεωφορείων Πορτ Οθόριτι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή