MRB: Προβάδισμα 9,4 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία

MRB: Προβάδισμα 9,4 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβάδισμα 9,4 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν οι εξαμηνιαίες τάσεις της MRB σε πανελλαδική έρευνα που έγινε σε 2.000 πολίτες με δικαίωμα ψήφου με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων από την 1η έως την 8η Δεκεμβρίου.

Στην πρόθεση ψήφου και στα στοιχεία που καταγράφηκαν στις τάσεις της MRB, η ΝΔ προηγείται με διαφορά 9,4% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, καταγράφει ποσοστό 30,7% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 21,3%. Ακολουθούν: Κίνημα Αλλαγής 10,1%, Χρυσή Αυγή 6,8%, ΚΚΕ 6,5%, Ένωση Κεντρώων 2,8%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,2%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 2,1%, Πλεύση Ελευθερίας 1,5% και Λαϊκή Ενότητα 1%.

MRB: Προβάδισμα 9,4 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία-1

«Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 2,2% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 12,8%. Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αναλύεται ως εξής: 3,3% Δεν αποφάσισα-Δεν απαντώ και 9,5% Λευκό-Άκυρο-Αποχή.

MRB: Προβάδισμα 9,4 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία-2

 

Στο ερώτημα πότε θα θέλετε να προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές, το 28,7% απαντά να προκηρυχθούν άμεσα, πρόωρα το 17,7% και το 41,3%, στο τέλος της τετραετίας, ενώ στο ερώτημα πότε πιστεύετε ότι θα προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές, το 15% απαντά άμεσα, το 27,5% πρόωρα και το 43,7% στο τέλος της τετραετίας.

MRB: Προβάδισμα 9,4 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία-3

Στο ερώτημα «Ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας;» ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 22,1% των ερωτηθέντων και ο αρχηγός της ΝΔ και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 31,7%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 40,1%.

MRB: Προβάδισμα 9,4 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία-4

Οι πολίτες απαντούν για την οικονομική κρίση

Στις εκτιμήσεις σε σχέση με την εργασία στους επόμενους 12 μήνες και στο ερώτημα ποια από τις παρακάτω φράσεις σας εκφράζει περισσότερο όσον αφορά τη σχέση σας με τη δουλειά σας, το 49% των πολιτών απαντά ότι «θα διατηρήσω τη δουλειά μου, αλλά με μικρότερες απολαβές».

MRB: Προβάδισμα 9,4 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία-5

Στις εκτιμήσεις σε σχέση με το οικογενειακό εισόδημα οι πολίτες σε ποσοστό 68% απαντούν ότι ανταποκρίνονται με πολύ μεγάλη δυσκολία ή μόλις που καταφέρνουν να ανταποκριθούν στις βασικές προσωπικές-οικογενειακές οικονομικές υποχρεώσεις, ενώ ποσοστό 10,7% δηλώνει ότι αδυνατεί πλήρως ή σχεδόν πλήρως να ανταποκριθεί στις βασικές προσωπικές-οικογενειακές οικονομικές υποχρεώσεις.

MRB: Προβάδισμα 9,4 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία-6

Σε ό,τι αφορά τους δείκτες αισιοδοξίας και συγκεκριμένα στο ερώτημα πώς πιστεύετε ότι πάνε τα πράγματα γενικά στη χώρα μας, το 87,2% απαντά «Πολύ άσχημα-Αρκετά άσχημα».

MRB: Προβάδισμα 9,4 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία-7

Το 88,6% απαντά ότι είναι «Πολύ κακή-Κακή», σήμερα, σε γενικές γραμμές η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.

 

MRB: Προβάδισμα 9,4 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία-8

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή