Στο… 2019 παραπέμπει η κυβέρνηση

Στο… 2019 παραπέμπει η κυβέρνηση

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε σύγκρουση διαρκείας, μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, εξελίχθηκε χθες η κοινοβουλευτική διαδικασία συζήτησης επί του κρατικού προϋπολογισμού. Η φορολογική πολιτική και ζητήματα ηθικής βρέθηκαν και πάλι στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης, με τα κυβερνητικά στελέχη να επικεντρώνουν κατά τα λοιπά στο επιχείρημα ότι η σημερινή συγκυβέρνηση θα βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια στα οποία οδήγησαν τη χώρα οι προηγούμενοι και τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να υπογραμμίζουν ότι η κυβερνητική πολιτική εξοντώνει τη μεσαία τάξη και ανακυκλώνει τα αδιέξοδα.

Μέσα στο κλίμα αυτό δεν έλειψαν προσωπικές αντιπαραθέσεις, άλλες φορές για τα οικονομικά στοιχεία, με πρωταγωνιστές τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη, την υφυπουργό Κ. Παπανάτσιου και τον κ. Χρ. Σταϊκούρα (Ν.Δ.), και άλλες φορές επί ζητημάτων ηθικής στην πολιτική: «Ο κ. Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών της Ελλάδος, ο οποίος έχει κηρύξει και τον πόλεμο κατά των φορολογικών παραδείσων και στη Βουλή αυτή μας έκανε και μάθημα, διάλεξη για την ανηθικότητα των φορολογικών παραδείσων εις τον σύγχρονο καπιταλισμό, διατηρεί τεράστια κεφάλαια σε οργανισμούς, όπως η Morgan Stanley, η BlackRock και άλλοι τεράστιοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί, η κυρίως δουλειά των οποίων είναι να διακινούν αμοιβαία κεφάλαια μέσω φορολογικών παραδείσων και έτσι επιτυγχάνουν υψηλές αποδόσεις», είπε σε παρέμβασή του ο εκ των αντιπροέδρων της Ν.Δ. Αδ. Γεωργιάδης. «Είναι εύκολο να ρίχνει κανείς λάσπη, δηλαδή να ρίχνει λάσπη για τις καταθέσεις του κ. Τσακαλώτου. Να το πω, λοιπόν, στον κ. Γεωργιάδη, γιατί δεν έχω κανένα πρόβλημα να απαντήσω. Ο κ. Τσακαλώτος τα δούλεψε και τα δήλωσε», απάντησε αμέσως ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκ. Φάμελλος.

Στο σύνολό τους οι βουλευτές και οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισαν ότι η συζήτηση αφορά τον τελευταίο μνημονιακό προϋπολογισμό, σημειώνοντας ότι μετά τον ερχόμενο Αύγουστο θα υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα των σημερινών περιθώρια για περισσότερο φιλολαϊκή πολιτική. «Ο προϋπολογισμός του 2019 θα έχει αριστερό πρόσημο», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Εμμ. Θραψανιώτης.

«Φόροι παντού! Αυτή είναι η οικονομική σας συνταγή. Εσείς είστε πεπεισμένοι ότι το Κοινοβούλιο είναι παλκοσένικο, εσείς πετυχημένοι θεατρίνοι, εμείς κομπάρσοι κι ο ελληνικός λαός θεατής της τραγωδίας του. Να ξέρετε, όμως, ό,τι υποβολείς κι αν έχετε, όσους εγκάθετους κλακαδόρους κι αν έχετε, θα φύγετε γιατί η παράσταση τελειώνει», σχολίασε στην ομιλία της η βουλευτής της ΔΗΣΥ Χαρά Κεφαλίδου.

Από την πλευρά του, ο κ. Δημ. Κρεμαστινός, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Δυστυχώς, η λύση είναι μία. Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να γίνει μια κυβέρνηση, η οποία να είναι κυβέρνηση που θα εφαρμόσει ένα ενιαίο πρόγραμμα. Δεν με ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός. Πρέπει, όμως, να έχει ένα ενιαίο πρόγραμμα αξιοπιστίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή