Βόρεια Κορέα: «Βήμα προς πυρηνικό πόλεμο» ενδεχόμενος ναυτικός αποκλεισμός από ΗΠΑ

Βόρεια Κορέα: «Βήμα προς πυρηνικό πόλεμο» ενδεχόμενος ναυτικός αποκλεισμός από ΗΠΑ

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ ότι ενδεχόμενος ναυτικός αποκλεισμός θα αποτελέσει επικίνδυνο και μεγάλο βήμα προς πυρηνικό πόλεμο απηύθυνε η Πιονγιάνγκ, κάνοντας λόγο για «ανελέητα μέτρα αυτοάμυνας» από την πλευρά της, σε τέτοια περίπτωση.

Τα κρατικά ΜΜΕ της Βορείου Κορέας, επικαλούμενα εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ, ανέφεραν ότι πιθανός ναυτικός αποκλεισμός θα αποτελέσει «πράξη πολέμου» και «κατάφορη παραβίαση» κατά της ανεξαρτησίας της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικων, Ρεξ Τίλερσον, δήλωσε ότι δεν θέτει πλέον ως προϋπόθεση για την έναρξη συνομιλιών να παραιτηθεί η Βόρεια Κορέα από τα πυρηνικά της όπλα, σημειώνοντας ότι «δεν θα ήταν ρεαλιστικό» να περιμένει κανείς κάτι τέτοιο.

Αφησε έτσι ανοιχτό «παράθυρο» για στροφή της αμερικανικής διπλωματίας προς ηπιότερη αντιμετώπιση της Βόρειας Κορέας, παρά το γεγονός ότι ανακοίνωση του Λευκού Οίκου που ακολούθησε άφησε ασαφές το κατά πόσον η στροφή αυτή έχει τη συναίνεση του Ντόναλντ Τραμπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή