Μνημείο που… τρώγεται

30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τοπική γαστρονομία είναι στενά συνυφασμένη με την κουλτούρα της εκάστοτε περιοχής: συνδέεται με την ιστορία της, τα προϊόντα που βγάζει η γη της, αλλά και τις συνήθειες των ανθρώπων της.

Δεν είναι λοιπόν απορίας άξιο που ομόφωνα η UNESCO ανακήρυξε τη ναπολιτάνικη πίτσα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στην πόλη του ιταλικού Νότου γεννήθηκε το 1889 η πρώτη «μαργαρίτα», της οποίας η ζύμη παρασκευάζεται με ένα ιδιαίτερο τελετουργικό: είναι χαρακτηριστικές οι σχεδόν… χορευτικές κινήσεις του pizzaiuolo, ο οποίος, καθώς δουλεύει το ζυμάρι, το περιστρέφει στον αέρα χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά του.

Συνολικά 2 εκατ. άνθρωποι είχαν υποστηρίξει με την υπογραφή τους την υποψηφιότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή