Αναιρείται το βούλευμα για τα «στημένα»

Αναιρείται το βούλευμα για τα «στημένα»

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση των στημένων αγώνων στον χώρο του ποδοσφαίρου, μετά την αναίρεση που άσκησε για νομικούς λόγους ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτης, κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών που απάλυνε για την πλειονότητα των εμπλεκομένων το αρχικό βαρύ κατηγορητήριο. Ο κ. Βουρλιώτης θεωρεί ότι έγιναν σημαντικά νομικά λάθη και ουσιαστικά προτείνει στον Αρειο Πάγο να παραπεμφθούν σε δίκη οι κατηγορούμενοι με βάση το αρχικό κατηγορητήριο, που για αρκετούς απ’ αυτούς περιελάμβανε κατηγορίες για τέσσερα κακουργήματα, με πιο σημαντικό τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών είχαν παραπεμφθεί κατά πλειοψηφία (2-1) σε δίκη συνολικά 27 παράγοντες του ποδοσφαίρου για διάφορα αδικήματα που σχετίζονται με παράνομα στοιχήματα και στημένους αγώνες. Ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος είχε κατηγορηθεί αρχικά για τέσσερα κακουργήματα και τελικά παραπέμφθηκε, με βάση το βούλευμα, μόνο για ένα, αυτό της αλλοίωσης ποδοσφαιρικού αποτελέσματος. Με το ίδιο βούλευμα, ο κ. Μαρινάκης απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες που του είχαν αρχικά αποδοθεί για απάτη, εκβίαση (τετελεσμένη και σε απόπειρα) και ηθική αυτουργία στην υπόθεση της ανατίναξης του φούρνου του τότε διαιτητή και νυν βουλευτή, Νίκου Κωνσταντινέα. Η πρόταση για παραπομπή του σε δίκη με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης μετατράπηκε σε κατηγορία για σύσταση συμμορίας, που είναι πλημμέλημα.

Η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών σε ό,τι αφορά την ποινική μεταχείριση του κ. Μαρινάκη ελήφθη κατά πλειοψηφία, με τον πρόεδρο του Συμβουλίου, Κώστα Σταμαδιάνο, να έχει μειοψηφήσει υπέρ της πλήρους απαλλαγής του από το σύνολο των αξιόποινων πράξεων. Με το βούλευμα απαλλάσσονται πλήρως επτά άτομα από τους αρχικά παραπεμφθέντες. Τον τελικό λόγο θα έχει το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή