ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φώφη Γεννηματά: Η Εθνική Συνεννόηση δεν ταυτίζεται με Κυβερνητικές Συνεργασίες

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

«Ναι στην εθνική συνεννόηση, όχι σε πολιτικά μέτωπα που διχάζουν» είπε η Φώφη Γεννηματά κατά την διάρκεια της ομιλίας της στο Συνέδριο της ΝΔ, εστιάζοντας παράλληλα στην προσφορά του ΠΑΣΟΚ για να μείνει η Ελλάδα όρθια, όπως χαρακτηριστικά είπε:

«Η παράταξή μας, κατέβαλε μια μεγάλη προσπάθεια για να μείνει η Ελλάδα και η κοινωνία μας όρθια στις δύσκολες ώρες, καταβάλλοντας ακριβό τίμημα αναλαμβάνοντας τόσο τις ευθύνες που της αναλογούσαν, όσο και ευθύνες άλλων για την κατάσταση που βρέθηκε η χώρα».

Πρόσθεσε δε, κατηγορώντας ευθέως την σημερινή κυβέρνηση για την πολιτική που άσκησε ως αντιπολίτευση πως «μην ξεχνάμε πόσο στοίχισε η θεωρία ότι τάχα υπήρχαν άλλοι δήθεν εύκολοι δρόμοι για να υπερβούμε τα προβλήματα. Καθώς και οι πρακτικές που αναιρούσαν κάθε θετικό βήμα και τελικά ανακύκλωναν την κρίση».

Παράλληλη η κ. Γεννηματά ζήτησε εθνική γραμμή για τα κρίσιμα που είναι μπροστά:

«Η έξοδος από την κρίση απαιτεί ολοκληρωμένο σχέδιο, μια ΕΘΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ για ένα νέο μοντέλο παραγωγής, που θα οδηγήσει σε βιώσιμη ανάπτυξη, σε προσέλκυση υγιών επενδύσεων, στην παραγωγή νέου πλούτου στην χώρα.Απαιτεί όμως και μια τολμηρή πολιτική δίκαιης διανομής αυτού του πλούτου, που θα στηρίζει την μεσαία τάξη και θα μειώνει ριζικά τις Κοινωνικές Ανισότητες.Γιατί για εμάς αποτελεί θεμελιώδη και για αυτό αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα η καταπολέμηση της Ανεργίας, η Κοινωνική Δικαιοσύνη και Συνοχή, οι αξιοπρεπείς αμοιβές και συνθήκες εργασίας.Απαιτεί βέβαια και βαθιές αλλαγές, ανατροπές και μεταρρυθμίσεις σε ότι καθηλώνει την χώρα, την αναμέτρηση με πελατειακές νοοτροπίες και κάθε μορφής συμφέροντα που στερούν δυνατότητες και πόρους από το Κοινωνικό σύνολο.

Τέλος όσον αφορά τις κυβερνητικές συνεργασίας είπε:

«Να επιδιώξουμε με ειλικρίνεια την Εθνική συνεννόηση. Η Εθνική Συνεννόηση δεν ταυτίζεται κατ’ ανάγκη με Κυβερνητικές Συνεργασίες. Είναι κάτι υπέρτερο από αυτές, γιατί θέτει, στο κέντρο του ενδιαφέροντος της, το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας, των Ελληνίδων και των Ελλήνων.Συνδυάζει την αναγκαία Πολιτική Σταθερότητα, με την εξίσου επιτακτική ανάγκη για Προοδευτική Διακυβέρνηση του τόπου».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ