Πώς είχε εμπνευστεί το Star Wars ο Τζ. Λούκας: Όταν ο Λουκ ήταν κορίτσι

Πώς είχε εμπνευστεί το Star Wars ο Τζ. Λούκας: Όταν ο Λουκ ήταν κορίτσι

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «Star Wars: Οι Τελευταίοι Τζεντάι» αποτελεί  την ένατη ταινία στο σύμπαν των ταινιών και ταυτόχρονα ένα από τα μυριάδες προϊόντα που δημιουργήθηκαν χάρις στην επιτυχία της αρχικής ταινίας «Star Wars: A New Hope» (Μια Νέα Ελπίδα) και περιστρέφονται γύρω από τον άξονα του κόσμου αυτού. Ανάμεσα σε αυτά τα προϊόντα υπάρχουν βιντεοπαιχνίδια, τηλεοπτικές σειρές, κόμιξ, γραφικές νουβέλες, καθώς και εκατομμύρια παιχνίδια και αξεσουάρ.

Πώς είχε εμπνευστεί το Star Wars ο Τζ. Λούκας: Όταν ο Λουκ ήταν κορίτσι-1

Πηγή: StarWars.com

Ο δημιουργός των ταινιών, Τζορτζ Λούκας, δούλεψε για χρόνια σε ιδέες σχετικά με τον κόσμο του «Star Wars», φτιάχνοντας πολλές διαφορετικές εκδοχές του σεναρίου για την πρώτη ταινία και αλλάζοντας το σενάριό της πολλές φορές. Το 1975, συνάντησε τον καλλιτέχνη και σχεδιαστή Ραλφ ΜακΚουέρι, για να του ζητήσει να αποτυπώσει στο χαρτί την κεντρική ιδέα της ταινίας. Τα σχέδια του βοήθησαν τον Λούκας να εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή της ταινίας από την κινηματογραφική εταιρεία 20th Century Fox, ενώ ταυτόχρονα έκαναν πιο συμπαγές και άρτιο τον κόσμο του «Star Wars», αφού εκεί σχεδιάστηκαν για πρώτη φορά πολλοί από τους πιο κομβικούς χαρακτήρες, όπως ο Τσουμπάκα, ο C-3PO και κυρίως ο σκοτεινός λόρδος των Σιθ, ο τρόμος του γαλαξία, Νταρθ Βέιντερ.

Παρόλα αυτά, τα πρώιμα σκίτσα του ΜακΚουέρι, σε συνδυασμό με τα προσχέδια του Λούκας για το σενάριο, δίνουν ζωή σε έναν πολύ διαφορετικό γαλαξία από αυτόν που τελικά γνωρίσαμε το 1977, όταν έκανε πρεμιέρα η ταινία. Ο χαρακτήρας του Λουκ Σκαϊγουόκερ ήταν αρχικά γυναίκα, οι Στορμτρούπερ είχαν όλοι τους φωτόσπαθα και ο Χαν Σόλο για κάποιο μυστήριο λόγο, φορούσε κάπα. Μια ομάδα μαθητών από τη σχολή ψηφιακών κινουμένων σχεδίων και οπτικών εφέ DAVE (Digital Animation and Visual Effects) στο Ορλάντο, προσπάθησε να ζωντανέψει αυτό τον πρώιμο κόσμο, δημιουργώντας ένα υποθετικό τρέιλερ, για την υποθετική αυτή ταινία.

Ενώ πολλά σημεία της ταινίας είναι πάνω-κάτω τα ίδια, όπως τα μαχητικά αεροσκάφη X-Wing, Y-Wing  και TIE Fighter, το Άστρο του Θανάτου και Τατουίν, ο αμμώδης πλανήτης με τους δύο ήλιους, η αίσθηση που αφήνει το τρέιλερ είναι ότι πρόκειται για έναν πιο φουτουριστικό κόσμο από αυτόν που τελικά γνωρίσαμε και αγαπήσαμε.

 

Πηγή: Quartz  Επιμέλεια Κειμένου: Χρήστος Κανελλόπουλος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή