Νέο ρεκόρ για το 10ετές ομόλογο

Νέο ρεκόρ για το 10ετές ομόλογο

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς διακοπή συνεχίσθηκε και σήμερα η ραγδαία αποκλιμάκωση των κρατικών ομολόγων καθώς είναι αξιοσημείωτο ότι η απόδοση του 10ετούς ομολόγου που διαμορφώθηκε στο 3,84% είναι στα επίπεδα Σεπτεμβρίου 2006 δηλαδή 120 μήνες νωρίτερα, γεγονός που αποτυπώνει τη σταδιακή αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των ξένων διαχειριστών ομολόγων στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Ήδη η κυβέρνηση σχεδιάζει τη πρώτη έκδοση νέου 7ετούς ομολόγου για το 2018 στις αρχές Φεβρουαρίου προσδοκώντας να αντλήσει περί τα 7 δις. ευρώ. Η απόδοση του 5ετούς ομολόγου ανήλθε στο 3,20% και η απόδοση του 2ετούς ομολόγου διαπραγματεύθηκε στο 1,85%. 
 
Το spread του 10ετούς ομολόγου έχει υποχωρήσει στις 354 μονάδες βάσης. Οι αποδόσεις στις καλυμμένες ομολογίες της Εθνικής και της Eurobank διαμορφώθηκαν αντίστοιχα στο 2,43% και 2,81%. Στα εγχώρια εταιρικά ομόλογα η απόδοση του ΟΠΑΠ ανήλθε στο 2,86%, η απόδοση του Μτυιληναίου  διαπραγματεύθηκε στο 3,07%, η Τέρνα Ενεργειακή ανήλθε στο 3,78^, η απόδοση της Housemarket έφθασε το 4,07% και η απόδοση της Sunlight διαπραγματεύθηκε στο 4,06%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή