Μπλακ άουτ προκαλεί χάος σε αεροδρόμιο της Ατλάντα

Μπλακ άουτ προκαλεί χάος σε αεροδρόμιο της Ατλάντα

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Περισσότερες από 1.150 πτήσεις, μία εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα, ακυρώθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο Χάρτσφιλντ-Τζάκσον της Ατλάντα, εξαιτίας εκτεταμένης διακοπής ρεύματος που εκδηλώθηκε την Κυριακή.

Το αεροδρόμιο εξυπηρέτησε την προηγούμενη χρονιά πάνω από 104 εκατομμύρια επιβάτες και θεωρείται από τα πιο πολυσύχναστα στον κόσμο. Η εταιρεία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Georgia Power δήλωσε πως η διακοπή συνέβη περίπου στις 13.00 και διήρκεσε για περισσότερες από 11 ώρες, ενώ η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε γύρω στα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με τις εξηγήσεις της εταιρείας, η διακοπή προήλθε από φωτιά που ξέσπασε σε υπόγεια ηλεκτρική εγκατάσταση και η οποία προκάλεσε τη διακοπή ρεύματος σε υποσταθμό που παρείχε ρεύμα στο αεροδρόμιο.

Αρκετές διεθνείς πτήσεις με προορισμό την Ατλάντα αναγκάστηκαν να μεταβάλουν το δρομολόγιό τους, ενώ χιλιάδες πτήσεις αναχώρησης δεν κατάφεραν να απογειωθούν, επηρεάζοντας 30.000 επιβάτες. Επίσης, χιλιάδες ήταν οι επιβάτες που έμειναν εγκλωβισμένοι στους τερματικούς σταθμούς ή μέσα στα αεροσκάφη υπό συνθήκες συσκότισης. Η ομαλή λειτουργία του αεροδρομίου δεν έχει αποκατασταθεί ακόμα, καθώς χθες ακυρώθηκαν περισσότερες από 400 πτήσεις, ενώ σημειώθηκαν καθυστερήσεις σε 96 επιπρόσθετες. Ο Ρόμπερτ Μαν, σύμβουλος της αεροπορίας και πρώην στέλεχος της εταιρείας American Airlines, δήλωσε πως κατά πάσα πιθανότητα σήμερα το αεροδρόμιο θα επανέλθει σε φυσιολογική κατάσταση λειτουργίας, ωστόσο οι επιβάτες που έχασαν τις πτήσεις τους θα δυσκολευθούν να βρουν διαθέσιμες θέσεις σε άλλες πτήσεις πριν από τα Χριστούγεννα. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη άνοιξη η Delta Airlines είχε ακυρώσει περίπου 4.000 πτήσεις στο ίδιο αεροδρόμιο, εξαιτίας βλάβης από καταιγίδα, ενώ η αποκατάσταση επήλθε πέντε ημέρες αργότερα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή