Η πριγκίπισσα Σάρλοτ στο νηπιαγωγείο

Η πριγκίπισσα Σάρλοτ στο νηπιαγωγείο

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πριγκίπισσα Σάρλοτ, η μικρότερη κόρη του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της συζύγου του Κέιτ Μίντλετον, πρόκειται να παρακολουθήσει μαθήματα στο νηπιαγωγείο που βρίσκεται κοντά στο σπίτι της οικογένειας στο δυτικό Λονδίνο.

Η μικρή πριγκίπισσα θα πάει στο νηπιαγωγείο στις αρχές του ερχόμενου χρόνου, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του πατέρα της. Το κορίτσι, το οποίο είναι δύο ετών σήμερα και είναι τέταρτη σε σειρά διαδοχής –μετά τον πατέρα της, τον αδελφό της πρίγκιπα Γεώργιο και τον παππού της, διάδοχο του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπα Κάρολο– πρόκειται να φοιτήσει στο νηπιαγωγείο Γουίλκοκς στο Κένσινγκτον.

Οπως αναφέρει το σχολείο σε ανακοίνωσή του, «είμαστε ενθουσιασμένοι που ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του επέλεξαν για την πριγκίπισσα Σάρλοτ το νηπιαγωγείο Γουίλκοκς. Περιμένουμε με ανυπομονησία να καλωσορίσουμε τη Σάρλοτ τον Ιανουάριο».

Στην ιστοσελίδα του το νηπιαγωγείο χαρακτηρίζεται «εξαιρετικό» από τους ελεγκτές της βρετανικής κυβέρνησης.

Το ίδιο το σχολείο αυτοπροσδιορίζεται ως «παραδοσιακό», επισημαίνοντας ότι «καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να διατηρήσει το ήθος του για υψηλά πρότυπα, αριστεία και καλούς τρόπους». Τα δίδακτρα κυμαίνονται στις 3.050 λίρες για την κάθε σχολική περίοδο και 1.800 λίρες για τα απογεύματα. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας, και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είχε πάει σε νηπιαγωγείο όταν ήταν μικρός.

Ο γιος του, ο πρίγκιπας Γεώργιος, προχώρησε από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό σχολείο τον Σεπτέμβριο, όταν ξεκίνησε να φοιτά στο «Τόμας Μπάτερσι», ένα ιδιωτικό σχολείο το οποίο βρίσκεται στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, σε μικρή απόσταση από το σπίτι της οικογένειας, το Ανάκτορο του Κένσιγκτον. Εκτός από την είδηση για το καινούργιο σχολείο της πριγκίπισσας Σάρλοτ, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ έδωσαν στη δημοσιότητα το νέο οικογενειακό τους πορτρέτο που κοσμεί τις ευχητήριες κάρτες που έστειλε φέτος το ζευγάρι. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δούκισσα του Κέμπριτζ είναι πάλι έγκυος και το νέο βασιλικό μωρό πρόκειται να έλθει στον κόσμο τον Απρίλιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή