Ο ΔΗΚΤΗΣ (19/12/17)

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ικανοποίηση μεν, στασιμότητα δε

«Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι πρώτη στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ 2014-2020 σε όλη την Ευρώπη». Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης (φωτ.) στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, αντικρούοντας την κριτική για τη χαμηλή απορρόφηση των κοινοτικών πόρων και τις χαμηλές επιδόσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), όπως αυτά καταγράφονται στα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας υποστήριξε ότι με βάση τα σημερινά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η απορρόφηση είναι στο 25%, όταν στο αντίστοιχο χρονικό σημείο του ΕΣΠΑ 2007-13 βρισκόταν στο 17%. Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Χαρίτσης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο, όπως είπε, «από τα 700 εκατ. ευρώ το 2015, θα ξεπεράσει για το 2017 το 1 δισ. ευρώ, ενώ το 2019 θα φθάσει το 1,5 δισ. ευρώ». Παρέλειψε να αναφέρει ότι το 2018 το ποσό θα παραμείνει στάσιμο στο 1 δισ. ευρώ…

Στον Δήμο Δραπετσώνας 86 στρέμματα στα Λιπάσματα

Για 50 χρόνια παραχωρήθηκε στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας το παραλιακό μέτωπο της περιοχής Λιπασμάτων, που αφαιρέθηκε από τη συμφωνία του ΟΛΠ. Πρόκειται για 86 στρέμματα παράλιου μετώπου εντός της χερσαίας ζώνης του ΟΛΠ, που εκτείνεται από τον λιμενοβραχίονα Κράκαρη μέχρι τον όρμο της Δραπετσώνας (δεξαμενές καυσίμων). Σύμφωνα με την ΚΥΑ, την αξιοποίηση του ακινήτου πρέπει να υλοποιήσει ο ίδιος ο δήμος, ενώ οι χρήσεις που προβλέπονται είναι εκείνες του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, της υγείας, του αθλητισμού, του πρασίνου και της αναψυχής.

Την Παρασκευή θα γίνει η δεύτερη φορο-λοταρία

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου θα κληρωθούν 9 εκατ. ευρώ. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα διενεργήσει τη δεύτερη λοταρία, όπου 9.000 τυχεροί θα κερδίσουν από 1.000 ο καθένας. Η κυβέρνηση επιθυμεί η κλήρωση της Παρασκευής να έχει πανηγυρικό χαρακτήρα, αλλά ακόμα δεν έχει αποφασισθεί ποιος θα μετέχει από την πλευρά της κυβέρνησης. Από την κλήρωση μένουν έξω χιλιάδες συναλλαγές που έχουν γίνει με e-banking ή με πληρωμές στο γκισέ των τραπεζών. Και αυτό γιατί οι επιχειρήσεις δεν έχουν ανοίξει ακόμα επαγγελματικό λογαριασμό.

Δεσμευτικές προσφορές για τη Cyta Hellas

Σήμερα υποβάλλονται οι δεσμευτικές προσφορές για τη Cyta Hellas. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν τις προσφορές τους έως τη 1 το μεσημέρι. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα είναι η Vodafone (Hellas) και η Wind Hellas. Η πιο πιθανή επιχείρηση να αναλάβει τη Cyta Hellas είναι η Wind, η οποία προσφέρει το περιθώριο για μια συναλλαγή με μετοχές. Αυτή ενδιαφέρει τη μητρική Cyta, καθώς αυτού του είδους η συναλλαγή αποτρέπει στην παρούσα φάση την εγγραφή ζημιών. Μια συναλλαγή με μετρητά σίγουρα θα αφορά λιγότερα κεφάλαια απ’ όσα έχουν επενδυθεί μέχρι τώρα στην ελληνική εταιρεία.

ΕΑΣ Νάξου: «εμπάργκο» στη διάθεση πατάτας

Οι πατάτες Νάξου είναι από τις πλέον γνωστές και ιδιαιτέρως δημοφιλείς στους καταναλωτές. Αυτός, βεβαίως, δεν είναι λόγος για να επιβάλει η Eνωση Αγροτικών Συνεταιρισμών της περιοχής, η ΕΑΣ Νάξου, «εμπάργκο» στη διάθεση της πατάτας, προφανώς για να ανεβάσει τεχνηέντως τις τιμές. Ωστόσο, επειδή το έπραξε, αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία συνεδριάζει την Πέμπτη για το θέμα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Σημειώνεται ότι στις 29 Νοεμβρίου η ΕΑΣ Νάξου εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε το εξής: «Oποιος από τους πατατοπαραγωγούς, χωρίς εξαίρεση, παραβιάσει την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου και διαθέσει την πατάτα της χειμερινής εσοδείας πριν από τις 24-12-2017, τότε η τιμή του γάλακτος που παραδίδει στην ΕΑΣ θα μειώνεται για όλο το 2018 στο μισό ποσό απ’ αυτό που πληρώνεται σήμερα». Λίγο στρεβλή αντίληψη για το συνεταιριστικό κίνημα, θα λέγαμε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή