Καμμένος: Υπέρ της συναίνεσης για τον προϋπολογισμό στον τομέα της Αμυνας

Καμμένος: Υπέρ της συναίνεσης για τον προϋπολογισμό στον τομέα της Αμυνας

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ομιλία επικεντρωμένη στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας εκφώνησε χθες το απόγευμα ο Πάνος Καμμένος, προσπαθώντας, κατά κύριο λόγο, να παρουσιάσει τα δικά του επιτεύγματα στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.). Αναφέρθηκε στην ψήφιση της νυχτερινής αποζημίωσης και στο επίδομα παραμεθορίου, το οποίο είναι πλέον ενταγμένο στις τακτικές αποδοχές των στελεχών των Ε.Δ., ενώ μίλησε συνολικά για έναν προϋπολογισμό, ο οποίος «δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν». Τόνισε, δε, ότι από το 2009 έως το 2014 ο προϋπολογισμός του υπουργείου Εθνικής Αμυνας μειωνόταν, ενώ από το 2015 έως σήμερα είναι σταθερός.

Επίθεση στη Ν.Δ.

Ο κ. Καμμένος ζήτησε «διακομματική συναίνεση για τον προϋπολογισμό της Αμυνας». Αναφέρθηκε, επίσης, στο κοινωνικό έργο που επιτελούν οι Ε.Δ., απαριθμώντας την αρωγή που παρείχαν σε φυσικές καταστροφές, αλλά και στο προσφυγικό. «Δεν πρέπει η οικονομική κρίση να μετατραπεί σε εθνική κρίση», είπε ο κ. Καμμένος, ενώ εν συνεχεία εξαπέλυσε επίθεση σε Νέα Δημοκρατία, Ποτάμι και Δημοκρατική Συμπαράταξη. Επί τούτου είπε ότι κατά τη φετινή συζήτηση για τον προϋπολογισμό υπήρχε περιορισμένος αριθμός εγγεγραμμένων ομιλητών από την πλευρά της αντιπολίτευσης. Εν συνεχεία, είπε ότι η «Ν.Δ. έχει μετατραπεί σε Ποτάμι με τη στήριξη της κ. Γεννηματά» και πρόσθεσε ότι «τώρα έχετε γίνει κολλητοί». Κατά τη συνήθη πρακτική του έσπευσε να συμφωνήσει με τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή και την πρόσφατη δήλωσή του στο συνέδριο της Ν.Δ., διαχωρίζοντας το σημερινό κόμμα από τον άλλοτε ηγέτη του.

Μιλώντας συνολικά για τον προϋπολογισμό, ο κ. Καμμένος είπε ότι πρόκειται για τον τελευταίο εντός μνημονίων. «Αυτή η κυβέρνηση κράτησε και θα κρατήσει για να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Αυτός είναι προϋπολογισμός ανεπτυγμένης χώρας», είπε. Την ομιλία του κ. Καμμένου σημάδεψε και ένα έντονο λεκτικό επεισόδιο με τη βουλευτή της Ν.Δ. Σοφία Βούλτεψη. Ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε, επίσης, επίθεση στα συγκροτήματα Τύπου που, όπως είπε, περιλαμβάνονται στους λόγους για τους οποίους η χώρα βρέθηκε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή