ΚΟΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Ο Ερντογάν «βιάζει» το Twitter - Το σκίτσο Ολλανδού που εξόργισε τον Τούρκο πρόεδρο

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Την οργή του Τούρκου προέδρου έχει προκαλέσει το σκίτσο του Ολλανδού Ρούμπεν Οπενχάιμερ, στο οποίο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίζεται να «βιάζει» το μπλε πουλί, το λογότυπο του twitter, φορώντας ένα εσώρουχο στο οποίο απεικονίζεται η σημαία του Ισλαμικού Κράτους.

Το σκίτσο, το οποίο κυκλοφορεί στα social media από τις 11 Απριλίου του 2016 συνοδεύεται από τη λεζάντα «Erdogan is not a goatfucker» (Ο Ερντογάν δεν συνουσιάζεται με κατσίκες). Με αυτό τον τρόπο ο σκιτσογράφος θέλησε να κάνει έμμεση αναφορά σε σχόλιο του γερμανού κωμικού Γιαν Μπέμπερμαν, ο οποίος σε βίντεο που είχε αναρτήσει στο youtube, είχε υποστηρίξει ακριβώς το αντίθετο. Τότε, ο Ερντογάν είχε ενοχληθεί σε τέτοιο βαθμό, όπου ζητούσε τη σύλληψή του.

Πριν από λίγες ημέρες, επιδόθηκε στον Οπενχάιμερ δικαστική εντολή από τον Ερντογάν προκειμένου να «κατέβει» το συγκεκριμένο σκίτσο από τα social media. Ωστόσο, ο Ολλανδός σκιτσογράφος απάντησε αναρτώντας εκ νέου το σκίτσο στο twitter με το σχόλιο: «Τα Χριστούγεννα ήρθαν νωρίς φέτος. Με τη μορφή δικαστικής εντολής από τον Ερντογάν».

 

Ενώ σε άλλη ανάρτηση ο Οπενχάιμερ γράφει: «Ώστε αυτό είναι το σκίτσο που θέλει να εξαφανίσει ο Ερντογάν από το Twitter. Θα είναι πολύ ανόητο αν απευθύνω τώρα έκκληση για μαζική αναπαραγωγή του;».

Ο Ολλανδός σκιτσογράφος μίλησε με την Ένωση Δημοσιογράφων της χώρας του για το ζήτημα και ενημερώθηκε πως δεν χρειάζεται να κάνει κάτι, παρά μόνο στην περίπτωση που λάβει απευθείας δικαστική εντολή. «Για να είμαι όμως σίγουρος, ρώτησα αν η Ολλανδία συνεργάζεται με την Τουρκία για την έκδοση ατόμων. Υπάρχει όντως μια τέτοια συνεργασία, αλλά δεν μετρά για θέματα ήσσονος σημασίας όπως τα σκίτσα. Στο μεταξύ περιμένω και δεν πρόκειται να κανονίσω διακοπές το καλοκαίρι στην Τουρκία για λόγους ασφαλείας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, πριν από λίγο, ο Οπενχάιμερ μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter ανήρτησε ένα ακόμη σκίτσο, παρουσιάζοντας τον Τούρκο πρόεδρο ως ψάρι στη γυάλα, με μία καραμπίνα να έχει ανοίξει τραυματίσει το λογότυπο του twitter.

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ