ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Οφείλουμε να είμαστε «κρύσταλλο» στα περιουσιακά μας στοιχεία

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

«Προσωπικά εγώ και όλη η κυβερνητική πλειοψηφία είμαστε περήφανοι που καταφέραμε σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα να συμφωνήσουμε με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος, να ιδρυθεί και στην Ελλάδα το κέντρο νεοφυούς επιχειρηματικότητας για τις διαστημικές εφαρμογές» σημείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την αδειοδότηση διαστημικών δραστηριοτήτων, που συζητείται στην Ολομέλεια.

Σημείωσε παράλληλα πως δεν υπήρχε μέχρι πρότινος διαστημική πολιτική ενώ κάλεσε την αντιπολίτευση, να εξηγήσει σε ποια έργα διαστημικής πολιτικής έγινε απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων και αν καταβάλλαμε τις συνδρομές μας.

Ο Νίκος Παππάς επεσήμανε ότι οι εταιρείες αυτές θα έχουν πρόσβαση σε όλη τη δικτύωση και τις ιδέες που μεγαλώνουν μέσα σε αυτό το δίκτυο.

Η κυβέρνηση είναι επίσης υπερήφανη, είπε, και γιατί κατάφερε να φέρει μια πολύ σοβαρή επένδυση στην Ελλάδα, γιατί η OHB είναι μια από τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής δορυφόρων και μικροδορυφόρων και υπεγράφη και το σχετικό μνημόνιο για την εγκατάσταση μονάδας κατασκευής. Η επένδυση αυτή θα φέρει πολλές εκατοντάδες θέσεις εργασίας, είπε ο κ. Παππάς.

Για το «πόθεν έσχες»

Οι πολιτικές δυνάμεις δεν μπορεί να κρύβονται πίσω από αιτήσεις ακύρωσης, οφείλουν να πάρουν θέση για το πόθεν έσχες, δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

«Δεν μπορεί να καταπίνουμε αμάσητα εδώ μέσα τα γεγονότα έλλειψης πλήρους κατάθεσης πόθεν έσχες και να πετάμε υπονοούμενα για κανονικές εταιρείες που έχουν ιδρυθεί στην Ελλάδα. Το ερώτημα είναι ζωντανό και πρέπει κάποια στιγμή η ΝΔ, που μας κατηγορεί ότι κάνουμε επιθέσεις στη δικαιοσύνη, να μας απαντήσει.

Πρέπει, όσοι έχουμε πολιτικές ευθύνες, όσοι έχουμε εκλεγεί, όσοι έχουμε κυβερνητικές ευθύνες, να καταθέτουμε πόθεν έσχες;» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και πρόσθεσε:

«Οφείλουμε να έχουμε την περιουσιακή μας κατάσταση διαφανώς αναρτημένη; Αυτό είναι μια θέση αρχής και από αυτό δεν μπορεί να κρυφτεί κανείς πίσω από μια αίτηση ακύρωσης. Η οποία γίνεται και αποδεκτή πολύ γρήγορα, με ταχύτητες διαστημικές. Εδώ λοιπόν να συζητάμε πολιτικά και χωρίς ψήγματα υποκρισίας. Όσον αφορά τα περιουσιακά μας στοιχεία, η θέση αυτής της παράταξης είναι ότι οφείλουμε, εμείς που έχουμε ευθύνες, να είμαστε κρύσταλλο, σε σχέση με το τι έχουμε και τι αποκτούμε. Αλλιώς, το πέπλο της δυσπιστίας θα γενικευτεί και αυτό είναι πάρα πολύ κακό μήνυμα για το λαό».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ