ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δάνειο 85 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕΠ στη ΔΕΗ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Δάνειο ύψους 85 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση 18 μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, θα χορηγήσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στη ΔΕΗ.

Η σύμβαση υπεγράφη απόψε, στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ και αφορά επενδύσεις σε Κεφαλονιά, Χίο, Λέσβο, Κρήτη, Μύκονο, Σάμο, Εύβοια, Λήμνο, Κάρπαθο, Ικαρία, Τήνο, Ψαρά και Καρδίτσα.

Οι επενδύσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν την επόμενη διετία και θα αυξήσουν το παραγωγικό δυναμικό των ΑΠΕ κατά 90 μεγαβάτ.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα από την ΕΤΕπ.

Σε δηλώσεις του, ο αντιπρόεδρος της τράπεζας Τζόναθαν Τέιλορ,τόνισε ότι οι επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας είναι απαραίτητες, προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ενώ υπογράμμισε την μακρόχρονη συνεργασία με τον όμιλο της ΔΕΗ.

Το δάνειο θα υποστηρίξει την παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ και την αλλαγή του ενεργειακού μείγματος, τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΗ και της θυγατρικής, ΔΕΗ Ανανεώσιμες, Μανώλης Παναγιωτάκης, ο οποίος επίσης υπογράμμισε τον καταλυτικό ρόλο της ΕΤΕπ για την υποστήριξη του τομέα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ