Ο ΔΗΚΤΗΣ (21/12/17)

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρίτη και φαρμακερή απόπειρα για τον ΟΛΘ

Την τρίτη απόπειρα υπογραφής της σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης θα επιχειρήσουν να ολοκληρώσουν επιτυχώς σήμερα Πέμπτη Δημόσιο και επενδυτής. Το ζήτημα της εγγυητικής επιστολής της αγοράστριας κοινοπραξίας South East Gateway Thessaloniki έχει διευθετηθεί με την υποβολή νέας αλλά από την ίδια τράπεζα και την έγκρισή της από τις νομικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες του ΤΑΙΠΕΔ. Ομως η αιφνιδιαστική αναβολή της υπογραφής την προηγούμενη Παρασκευή (η δεύτερη πρόσφατη αναβολή, αφού αρχικά είχε προγραμματισθεί για το Σάββατο) έχει κάνει πολλούς ιδιαίτερα σκεπτικούς. Οπως και οι εκατέρωθεν μομφές που διατυπώθηκαν, συμπεριλαμβανομένου του Αμερικανού πρέσβη. Προς απογοήτευση των συνωμοσιολόγων, όμως, ούτε η εγγυητική φαίνεται να απορρίπτεται, ούτε η Ουάσιγκτον να έχει ζητήσει ακύρωση του διαγωνισμού, ούτε κάποιο άλλο ανατρεπτικό γεγονός να υφίσταται.

Κρίσιμη για τους εργαζομένους της Jetoil η εξυγίανσή της

Σοβαρούς κινδύνους για τη μισθοδοσία των εργαζομένων στην Jetoil και το εργασιακό τους μέλλον, που εξαρτάται από τη διάσωση της εταιρείας, εγκυμονεί οποιαδήποτε καθυστέρηση της δικαστικής απόφασης για την έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης που έχει προτείνει η Cetracore Energy. Αυτό τονίζουν σε σχετική ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στην εταιρεία, οι οποίοι, όπως αναφέρουν, από τον Απρίλιο του 2017 πληρώνονται κανονικά μέσω της ενδιάμεσης χρηματοδότησης που έχει συμφωνηθεί μεταξύ του επενδυτή και των τραπεζών και η χρηματοδότηση λήγει στις 31/12/2017.

Επίδομα φυσικού αερίου για τους μη έχοντες

Πρόγραμμα επιχορήγησης 4,7 εκατ. ευρώ για την αντικατάσταση του συστήματος θέρμανσης πετρελαίου με σύστημα φυσικού αερίου σε νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της ενεργειακής φτώχειας και απευθύνεται σε δικαιούχους του εισοδήματος κοινωνικής αλληλεγγύης που διαμένουν σε περιοχές της Αττικής με τιμή ζώνης έως 1.200 ευρώ ανά τ.μ. και ποσοστό διείσδυσης μικρότερο από 15% στο υφιστάμενο δίκτυο φυσικού αερίου. Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Εκδοση συντάξεων εκτός σειράς

Εξι λόγους που αν συντρέχουν θα επισπεύδεται η έκδοση της σύνταξης, ακόμη και παρακάμπτοντας τη σειρά προτεραιότητας, ορίζει έγγραφο του ΕΦΚΑ. Σε αυτό προβλέπεται ότι, ειδικά για τις περιπτώσεις που μετά την αίτηση συνταξιοδότησης υποβλήθηκε αίτηση επίσπευσης κατά προτεραιότητα, είναι δυνατή η αποδοχή του αιτήματος, εφόσον ο δικαιούχος δεν εργάζεται, δεν μπορεί να λάβει προσωρινή ή άλλη σύνταξη, έχει καταθέσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, έχουν περάσει 3 μήνες από την υποβολή της αίτησης, υπάρχει χαρτί που πιστοποιεί ότι έχει σημαντικό πρόβλημα υγείας ή υπάρχουν σοβαροί οικονομικοί λόγοι.

Ο νέος επικεφαλής της Ε.Ε. στην Ελλάδα

Τον Γιώργο Μακροπουλιώτη, έμπειρο στέλεχός της, με 30 χρόνια σταδιοδρομίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και με βαθιά γνώση των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε., όρισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως νέο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της στην Αθήνα, από 1ης Φεβρουαρίου 2018. Περιφερειακή πολιτική, θαλάσσιες υποθέσεις, απασχόληση, αλιεία και επικοινωνία είναι οι τομείς με τους οποίους έχει ασχοληθεί, μεταξύ άλλων, στα ιδιαίτερα γραφεία των επιτρόπων Μπρους Μίλαν και Μόνικα Βουλφ-Ματίς και ως επικεφαλής του ιδιαίτερου γραφείου της Μαρίας Δαμανάκη. Διετέλεσε και προϊστάμενος της μονάδας που συντονίζει τις αντιπροσωπείες στα κράτη-μέλη. Το τελευταίο του πόστο ήταν αυτό του επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, αλλά έχει υπηρετήσει και στην Αθήνα στην ίδια θέση κατά το παρελθόν, στην περίοδο 2001-2006. Τώρα θα είναι ασφαλώς μια διαφορετική εμπειρία, αφού θα κληθεί να χειριστεί, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, τα θέματα της εξόδου της Ελλάδας από το μνημόνιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή