«Θάφτηκε» στο χιόνι ο ΠΑΟ

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ούτε η πορτοκαλιά μπάλα που δόξασε την ομάδα του στο… μπάσκετ πρόσφερε σανίδα σωτηρίας στο χθεσινό «ναυάγιο» του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού. Σε ένα γήπεδο πνιγμένο στο χιόνι, η Λαμία τον συνέτριψε με 4-1 και βρίσκεται πλέον πολύ κοντά σε μια ιστορική πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου, βυθίζοντάς τον ακόμα πιο βαθιά στη δίνη της αγωνιστικής (και όχι μόνο) κρίσης. Το παιχνίδι ξεκίνησε με ορατό κίνδυνο αναβολής λόγω της άθλιας κατάστασης του αγωνιστικού χώρου, αλλά ο διαιτητής Αρετόπουλος πήρε την απόφαση να το ξεκινήσει χωρίς προφανώς να… ενημερώσει τους παίκτες του Ουζουνίδη, που έμοιαζαν να έχουν μείνει κλεισμένοι στ’ αποδυτήρια. Οι γηπεδούχοι πήραν το παιχνίδι πολύ πιο ζεστά και πριν καλά καλά καταλάβουν οι «πράσινοι» τι έχει συμβεί, πέτυχαν στο α΄ ημίχρονο τρία γκολ, δύο με τον Πίτι (6΄, 45+1) και ένα με τον Παντελιάδη στο 42΄, στις τρεις επικίνδυνες επιθέσεις τους. Ο Παναθηναϊκός που είχε δοκάρι με τον Λουντ στο 38΄ και γκολ του Κουρμπέλη που κακώς δεν μέτρησε ως οφσάιντ στο 54΄, μείωσε με υπέροχη «λόμπα» του Μολίνς στο 82΄ αλλά ένα ακόμη πιο όμορφο γκολ του Μπλάζιτς στο 90΄ τον άφησε πιο παγωμένο κι απ’ το χιόνι…

ΛΑΜΙΑ: Μελίσσας, Παντελιάδης, Αναστασόπουλος (69΄ Μπλάζιτς), Κουκόλης, Ασίγμπα, Ομο, Καραγιάννης (56΄ Μπουλούλης), Πίτι, Βουό (85΄ Πατσαρούχας), Βασιλαντωνόπουλος, Τσούκαλος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Κουλιμπαλί, Ινσούα, Αυλωνίτης (46΄ Δώνης), Κολοβέτσιος, Τζανδάρης, Βιγιαφάνες, Κουρμπέλης, Πίσπας (46΄ Μολίνς), Αλτμαν (69΄ Μουνιέ), Λουντ.

Στα άλλα δύο χθεσινά παιχνίδια, Λάρισα και Πανιώνιος εκμεταλλεύτηκαν τη δύναμη της έδρας τους και πήραν ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης. Στη Λάρισα οι καιρικές και γηπεδικές συνθήκες ήταν λίγο καλύτερες απ’ όσο στη Λαμία, αλλά σε κάθε περίπτωση πολύ δύσκολες, με το χιόνι και το τσουχτερό κρύο να δυσκολεύουν πολύ τους παίκτες και τους λιγοστούς θεατές. Οι γηπεδούχοι πήραν σχετικά νωρίς καθαρό προβάδισμα 2-0, με τον Ντέλετιτς να δημιουργεί και τον Ναζλίδη να σκοράρει, πρώτα στο 27΄ με πέναλτι που κέρδισε ο συμπαίκτης του κι έπειτα στο 32΄ έπειτα από ασθενή απόκρουση του Ζίβκοβιτς σε σουτ του Ντέλετιτς. Η Ξάνθη προσπάθησε εν συνεχεία να αντιδράσει, είχε ένα δοκάρι σε σέντρα σουτ του Σιλά και δύο καλές ευκαιρίες στο β΄ ημίχρονο, αλλά έμεινε εκεί. Η Λάρισα αξιοποίησε το ρίσκο που πήραν οι φιλοξενούμενοι, έψαξε τις αντεπιθέσεις για το 3-0 και σε μία απ’ αυτές το πέτυχε με σκόρερ τον Λεοζίνιο στο 90΄, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα!

ΛΑΡΙΣΑ: Θεοδωρόπουλος, Ρέντζας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός, Αγκάνοβιτς (76΄ Περόνε), Ντέλετιτς (89΄ Λεοζίνιο), Κριζμάν (83΄ Μασούρας), Ναζλίδης.

ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας (54΄ Μελιόπουλος), Λουσέρο (61΄ Κάστρο), Μεχία, Κασάδο, Λισγάρας, Γέντρισεκ, Σβάρνας, Σιλά, Φασίδης (82΄ Κίκε Μπουλά).

Στη Ν. Σμύρνη ο Πανιώνιος τα βρήκε δύσκολα απέναντι στον καλά οργανωμένο ΟΦΗ και χρειάστηκε ένα ξέσπασμα προς το τέλος του αγώνα για να πετύχει δύο απανωτά γκολ μέσα σε 40 δευτερόλεπτα και να πάρει καθαρή νίκη με 2-0. Οι Κρητικοί έπαιξαν παιχνίδι αναμονής στο α΄ μέρος αλλά στο β΄ ημίχρονο δημιούργησαν 3-4 καλές ευκαιρίες για να σκοράρουν.

Η έμπνευση του Γρηγορίου να περάσει πιο μπροστά τον Χατζησαφί απέδωσε καρπούς και οι γηπεδούχοι λυτρώθηκαν με δύο γκολ σε λιγότερο από ένα λεπτό, το πρώτο με τον Γεσίλ στο 77΄ και το δεύτερο με τον Ιρανό στο επόμενο λεπτό, ίσως στο τελευταίο παιχνίδι του με την ομάδα της Ν. Σμύρνης λόγω της επικείμενης μεταγραφής του στον Ολυμπιακό. Μετά το ματς ο προπονητής του ΟΦΗ, Ν. Παπαδόπουλος, με επιστολή του άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο παραίτησής του.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μπαντής, Μπανανά, Βλάχος (67΄ Παπαγεωργίου), Χατζησαφί, Γκιοατά, Κορμπός, Σαββίδης (71΄ Σαραμαντάς), Σιώπης (60΄ Γεσίλ), Μασούρας, Ντουρμισάι, Λάμπρου.

ΟΦΗ: Δερμιτζάκης, Ρούσσος, Νάστος (89΄ Φαζός), Μάνος, Παπατόλιος (67΄ Πουρτουλίδης), Παπαστεριανός, Κομεσίδης, Ογκμποε, Μπολάκης, Ποτουρίδης, Κουτσιανικούλης (89΄ Πλευράκης).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή