ΚΟΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Τη δημιουργία στρατού «νέας γενιάς» προανήγγειλε ο Πούτιν

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας σήμερα στη διευρυμένη συνεδρίαση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ανακοίνωσε ότι ο ρωσικός στρατός πρέπει να γίνει ο «απόλυτος ηγέτης» στον κόσμο στον τομέα της Άμυνας, θέτοντας ως στόχο να γίνει «ο στρατός της νέας γενιάς, με νέες τεχνολογίες». 

Επισημαίνοντας ότι «ο κόσμος ζει μια πραγματική επανάσταση στην οικονομία, τις τεχνολογίες και τη γνώση», ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως αυτές οι τάσεις πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν στον στρατιωτικό σχεδιασμό και την οικοδόμηση του στρατού νέας γενιάς της Ρωσίας. 

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επίσης προσέθεσε ότι αναμένει μετά από τρία χρόνια να πραγματοποιηθεί ο επανεξοπλισμός του στρατού με όπλα νέας τεχνολογίας σε ποσοστό 70%, όπως και ότι η Ρωσία μπορεί και είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει την αμυντική της ικανότητα, βασιζόμενη στο 2,8% του ΑΕΠ που διατίθεται για στρατιωτικές δαπάνες. Αναφερόμενος επίσης στη νέα στρατηγική ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών, είπε ότι έχει «επιθετικό» χαρακτήρα και πως «δεν πρόκειται απλώς για λόγια, αλλά για μια στρατηγική που ενισχύεται με συγκεκριμένες ενέργειες και χρηματοδότηση που υπερβαίνει τα 700 δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία οι ΗΠΑ διαθέτουν για αμυντικούς και στρατιωτικούς σκοπούς».

Αναφερόμενος στο ρωσικό πυρηνικό οπλοστάσιο, ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι εγγυάται την στρατηγική άμυνα της χώρας, τονίζοντας ωστόσο ότι πρέπει να αναπτυχθεί περαιτέρω και δηλώνοντας ότι το 2021 οι χερσαίες πυρηνικές δυνάμεις θα πρέπει να αναβαθμισθούν με νέα οπλικά συστήματα σε επίπεδο 90%.

Όπως ανακοίνωσε στη συνεδρίαση ο Σεργκέι Σόιγκου, το 2,8% του ΑΕΠ που θα κατατεθεί για τις στρατιωτικές δαπάνες της χώρας την επόμενη χρονιά, αντιστοιχεί σε 46 δισ. δολάρια, ποσό σημαντικά μικρότερο από αυτό που ανέφερε ο Πούτιν για τις αντίστοιχες αμερικανικές δαπάνες. 

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ