ΚΟΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα πάπα Φραγκίσκου: Στήριξη στους μετανάστες και ειρήνη στην Ιερουσαλήμ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Μήνυμα στήριξης στους μετανάστες απέστειλε ανήμερα των Χριστούγεννων ο πάπας Φραγκίσκος από το Βατικανό, τονίζοντας πως «η πίστη απαιτεί να είμαστε ανοιχτοί στην υποδοχή των ξένων», ειδικά τώρα που παρατηρείται άνοδος των ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη. 

«Η Μαρία και Ιωσήφ ήταν πρόσφυγες, οι οποίοι πάλευαν να βρουν ένα ασφαλές μέρος να μείνουν στη Βηθλεέμ», είπε ο Ποντίφικας. «Επρεπε να αφήσουν πίσω το σπίτι και τη γη τους», υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Δεν ήταν ένα άνετο ή εύκολο ταξίδι για το νεαρό ζευγάρι που έφερνε στο κόσμο ένα παιδί. Ηταν όμως γεμάτη ελπίδα λόγω του παιδιού που θα ερχόταν στον κόσμο. Τα βήματα τοςυ, ωστόσο βάραιναν από τις αβεβαιότητες και τους κινδύνους που διατρέχουν όσους αφήνουν πίσω τα σπίτια τους». 

Παράλληλα, κατά την ευλογία του «προς την πόλη και τον κόσμο»,  ο πάπας Φραγκίσκος είπε: «Πρέπει να αναγνωρίσουμε τα Χριστούγεννα στα βλέμματα των παιδιών, ιδίως στα βλέμματα των παιδιών για τα οποία δεν υπάρχει στέγη». 

«Συναντάμε τον Ιησού στα παιδιά της Μέσης Ανατολής, τα οποία συνεχίζουν να υποφέρουν λόγω της κορύφωσης της έντασης ανάμεσα σε Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς», υπογράμμισε ο Ποντίφικας. Κάλεσε τους πιστούς, δε, να προσευχηθούν ώστε τα δυο μέρη να ξαναρχίσουν τον διάλογο, «και να επιτευχθεί, επιτέλους, μια λύση, ως αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης» με δύο κράτη και διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα.

Παράλληλα, ο Πάπας αναφέρθηκε στα παιδιά της Συρίας, με τα βλέμματά τους, στα οποία διακρίνει ακόμη, κανείς, τις συνέπειες του πολέμου που μάτωσε την χώρα, αλλά «και του διχασμένου Ιράκ». Ευχήθηκε να ξαναρχίσει ο κοινωνικός διάλογος στην Βενεζουέλα «υπέρ όλου αυτού του αγαπημένου λαού» και να ξεπερασθούν οι εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο «ώστε να αυξηθεί η αμοιβαία εμπιστοσύνη, προς όφελος ολόκληρου του πλανήτη».

Ο Πάπας, στο μήνυμά του, υπογράμμισε ότι διακρίνουμε τον Ιησού στα παιδιά που αναγκάζονται να δουλέψουν από μικρή ηλικία, σε εκείνα που στρατολογούνται ως μαχητές από μισθοφόρους χωρίς κανέναν ενδοιασμό, αλλά και στα μικρά παιδιά με γονείς χωρίς εργασία. Και δεν παρέλειψε, φυσικά, να μιλήσει για τα παιδιά που εγκαταλείπουν τις χώρες τους, και γίνονται «εύκολη λεία διακινητών ανθρώπων».

«Ο Ιησούς γνωρίζει καλά τον πόνο όσων δεν γίνονται δεκτοί και την κούραση όποιου δεν μπορεί να ξεκουράσει πουθενά την κεφαλή του. Ας μην μείνουν κλειστές οι καρδιές μας, όπως παρέμειναν κλειστά τα σπίτια της Βηθλεέμ», τόνισε, τέλος, ο Φραγκίσκος.

Με πληροφορίες από ΒΒC, CNN, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ