ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρίγκιπας Χάρι πήρε συνέντευξη από τον Ομπάμα

Κατά της αλόγιστης χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προειδοποίησε ο Μπαράκ Ομπάμα στην πρώτη συνέντευξη μετά το τέλος της θητείας του τον περασμένο Ιανουάριο, την οποία παραχώρησε στον πρίγκιπα Χάρι στο ραδιόφωνο του BBC.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπαράκ Ομπάμα «τέτοιες ενέργειες στρεβλώνουν την κατανόηση πολύπλοκων ζητημάτων από τους ανθρώπους συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην παραπληροφόρηση».

Αν και ο Ομπάμα δεν έκανε αναφορά στον διάδοχό του, πρόκειται για δηλώσεις που θα μπορούσαν να εκληφθούν και ως υπαινιγμός προς τον νυν Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είναι φανατικός χρήστης του Twitter.

Ωστόσο, ανέφερε πως «όσοι βρίσκονται σε θέσεις εξουσία θα πρέπει να είναι προσεκτικοί με την ανάρτηση μηνυμάτων και προειδοποίησε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συμβάλλουν στη διαστρέβλωση του πολιτικού λόγου». Επίσης, εξέφρασε την ανησυχία του για ένα μέλλον όπου «κανείς απορρίπτει τα πραγματικά γεγονότα και διαβάζει και ακούει μόνο ό,τι ενισχύει τις δικές του απόψεις».

Ερωτηθείς για την παράδοση της σκυτάλης στον Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για ανάμεικτα συναισθήματα καθώς όπως είπε, παραμένουν ακόμη πολλές εκκρεμότητες.

Ο πρίγκιπας Χάρι ανέλαβε χρέη δημοσιογράφου στο πλαίσιο του εορταστικού προγράμματος του BBC και δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τη συνέντευξη με τον Ομπάμα.

Τα θέματα συζήτησης στα οποία επικεντρώθηκε ο πρίγκιπας Χάρι σχετίζονταν με τις ένοπλες δυνάμεις, την ψυχική υγεία, την εγκληματικότητα μεταξύ των νέων και την κλιματική αλλαγή.

 

 

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ