ΑΤΖΕΝΤΑ

Πρωτοχρονιά με άρωμα Βιέννης στο Μέγαρο Μουσικής

Χορευτική μουσική από την Καμεράτα υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου την Πέμπτη, στο Μέγαρο Μουσικής.

Oι πρώτες νότες του 2018 στο Μέγαρο Μουσικής μάς μεταφέρουν σε ένα μελωδικό ταξίδι στην αυτοκρατορική Βιέννη. Οι μουσικοί της Καμεράτας, το διακεκριμένο αθηναϊκό σύνολο με τη διεθνή ακτινοβολία, με επικεφαλής τον υποψήφιο για Grammy Γιώργο Πέτρου, γιορτάζουν το νέο έτος την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου στις 8.30 το βράδυ στην Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης».

Μεθυστικές μελωδίες του Γιόχαν Στράους υιού και του Οτο Νικολάι υποδέχονται τη νέα χρονιά στο πλαίσιο της καθιερωμένης πλέον πρωτοχρονιάτικης συναυλίας των μουσικών της Καμεράτας στο Μέγαρο.

Μια καθ’ όλα βιεννέζικη βραδιά, πιστή στην παράδοση της πρωτοχρονιάτικης συναυλίας της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης, αφιερωμένη σε πολυαγαπημένα χορευτικά έργα που όλοι έχουμε ακούσει και σιγοτραγουδήσει.

Το ωραιότερο μουσικό «ποδαρικό» για τη καινούργια χρονιά με βαλς, πόλκες και μαζούρκες αλλά και με πολλές εκπλήξεις, με τον τόνο στην αρχή της βραδιάς να δίνει η ζωηρή Εισαγωγή από τις «Εύθυμες κυράδες του Ουίνδσορ», την απολαυστική όπερα του Otto Nicolai (Οτο Νικολάι, 1810-1849), του Γερμανού ιδρυτή της Φιλαρμονικής της Βιέννης, η οποία είναι εμπνευσμένη από την ομώνυμη σαιξπηρική κωμωδία.

Τη συνέχεια μονοπωλεί ο Johann Strauss ll (Γιόχαν Στράους ο νεότερος, 1825-1899), ο «βασιλιάς του βαλς», ο οποίος ύμνησε τη χαρά της ζωής μέσα από τις αθάνατες χορευτικές μελωδίες του, αλλά και μέσα από τις οπερέτες του που άφησαν εποχή. Στο πρόγραμμα της πρωτοχρονιάτικης συναυλίας των μουσικών της Καμεράτας εναλλάσσονται τα βαλς «Κρασί, γυναίκα και τραγούδι» και «Η ζωή του καλλιτέχνη» με τη «Νέα πιτσικάτο πόλκα» και τη γρήγορη «Τικ τακ πόλκα», μια σύνθεση από την οπερέτα «Η νυχτερίδα».

Αλλωστε, με την αστραφτερή Εισαγωγή της πιο αγαπημένης οπερέτας του Γιόχαν Στράους του νεότερου αρχίζει το δεύτερο μέρος της πρωτοχρονιάτικης συναυλίας των μουσικών της Καμεράτας στο Μέγαρο. Στο πρόγραμμα, επίσης, η πόλκα-μαζούρκα «Φάτα Μοργκάνα», το βαλς «Ρόδα από τον Νότο», η γαλλική «Πόλκα των χωρικών» και η γρήγορη πόλκα «Eljen a Magyar», ένας ξέφρενος χορευτικός σκοπός εμπνευσμένος από τη μουσική παράδοση των Ούγγρων, με τον οποίο κλείνει τυπικά η βραδιά.

​​Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης», Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018, 8.30 μ.μ.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ