Παναθηναϊκός: Στα άκρα με Χουλτ, συμφωνία Οικονόμου

Παναθηναϊκός: Στα άκρα με Χουλτ, συμφωνία Οικονόμου

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποφασισμένος κυνηγήσει μέχρι τέλους το θέμα του Χουλτ εμφανίζεται ο Παναθηναϊκός, όχι φυσικά για να παραμείνει στην ομάδα και να παίξει, αλλά για να φύγει ως μεταγραφή, φέρνοντας ένα σημαντικό οικονομικό αντάλλαγμα. Οι «πράσινοι» υποστηρίζουν ότι από τη στιγμή που εξόφλησαν τον Σουηδό αμυντικό πριν από την κοινοποίηση της προσφυγής του, δεν μπορεί να μείνει ελεύθερος. Η άποψη αυτή αμφισβητείται νομικά. Η συνηθισμένη πρακτική είναι να κερδίζουν τις υποθέσεις οι παίκτες εφόσον κατέθεσαν προσφυγή πριν εξοφληθούν, ανεξάρτητα από το τυπικό θέμα του χρόνου κοινοποίησης της ενέργειάς τους.

Τη θέση του Παναθηναϊκού τη δημοσιοποίησε ο Βασίλης Κωνσταντίνου, μιλώντας στο Αθλητικό Μετρόπολις: «Ακόμη δεν έχει έρθει η προσφυγή στα γραφεία μας. Ο παίκτης εξοφλήθηκε και δεν υπάρχει εκκρεμότητα. Πώς να μείνει ελεύθερος; Εχει συμβόλαιο ώς τον Μάιο του 2019. Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Οι παίκτες δεν είναι πρόβατα που ο κάθε μάνατζερ τους πάει όπως θέλει» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΑΕ και σχολίασε τις φήμες περί εμπλοκής άλλων ελληνικών ομάδων: «Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του. Το τι θα πω εγώ ή ο κάθε παράγοντας είναι προσωπική εκτίμηση. Το να θέλουν να πάρουν παίκτες από τον Παναθηναϊκό επειδή έχει προβλήματα, ας το κάνουν, αρκεί να είναι ελεύθεροι».

Ο Χουλτ επιθυμεί συμβιβαστική λύση, χωρίς να παζαρεύει την ελευθερία του. Στις επαφές που έγιναν μετά την κατάθεση της προσφυγής ώστε να μη φτάσουν στα δικαστήρια, πρότεινε να του καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα (125.000 ευρώ της δόσης Δεκεμβρίου) και να μείνει ελεύθερος, παραιτούμενος από τις 160.000 ευρώ για το υπόλοιπο του συμβολαίου του μέχρι το καλοκαίρι, που θα του επιδικαστούν με την προσφυγή. Ο Παναθηναϊκός επιδιώκει μια καλύτερη συμφωνία, με τη λογική ότι ανεξάρτητα από την έκβαση της υπόθεσης, μια δικαστική εκκρεμότητα θα αποθαρρύνει τις ενδιαφερόμενες ομάδες και δεν θα θελήσουν να ρισκάρουν περιμένοντας. Μία απ’ αυτές είναι και ο ΠΑΟΚ, με χαρακτηριστικό ότι ο Γιώργος Σαββίδης έκανε «like» σε μια φωτογραφία του ζεύγους Χουλτ, κίνηση που δεν συνηθίζεται από παράγοντες για παίκτες άλλων ομάδων.

• Τα τυπικά απομένουν για να ντυθεί στα πράσινα ο Βαγγέλης Οικονόμου. Ο 30χρονος στόπερ έμεινε ελεύθερος από τον Πανιώνιο, πήρε στη χθεσινή συνάντηση τις εγγυήσεις που ήθελε και συμφώνησε.

• Οπως αναφέρει η πορτογαλική A Bola, η Μπενφίκα πρότεινε δανεικούς στον Παναθηναϊκό τους Ζοζέ Γκόμες και Βινίσιους Ζάου, δύο νεαρούς και ανερχόμενους επιθετικούς από τη β΄ ομάδα της. Τονίζει, επίσης, ότι ο Βλαχοδήμος θα πάει τον Ιανουάριο και όχι το καλοκαίρι στη Λισσαβώνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή