ΚΟΣΜΟΣ

Τέσσερις φορές τον «γύρο του κόσμου» έκανε ο Ερντογάν το 2017

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα που ισοδυναμούν με τον γύρο του κόσμου τέσσερις φορές διήνυσε στη διάρκεια της χρονιάς που φεύγει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu» ο Ερντογάν «έγραψε» το 2017 144.000 χιλιόμετρα επισκεπτόμενος περισσότερες από 20 χώρες.

Για την ακρίβεια, ο Τούρκος πρόεδρος ταξίδεψε σε 26 χώρες πραγματοποιώντας συνολικά 35 επισκέψεις, καθώς σε ορισμένες εξ αυτών μετέβη περισσότερες από μία φορές.

Για παράδειγμα πήγε δύο φορές στις ΗΠΑ, δύο στη Σαουδική Αραβία, τρεις φορές στο Κατάρ, τρεις στο Κουβέιτ και τέσσερις στη Ρωσία.

Το πρακτορείο κάνει αναφορά και στο ιστορικό ταξίδι Ερντογάν στη χώρα μας, καθώς ήταν ο πρώτος Τούρκος πρόεδρος που την επισκέφθηκε τα τελευταία 65 χρόνια.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και κάποιοι αριθμοί που απεικονίζονται στο γράφημα του Anadolu, όπως το ότι ο Ερντογάν συναντήθηκε με 22 προέδρους χωρών αλλά και υποδέχτηκε δέκα, το ότι εκφώνησε συνολικά 42 ομιλίες σε συγκεντρώσεις στην Τουρκία και το ότι επισκέφθηκε 55 επαρχίες 67 φορές. 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ