Τραμπ κατά Μπάνον: Μαζί με τη δουλειά του, έχασε και το μυαλό του

Τραμπ κατά Μπάνον: Μαζί με τη δουλειά του, έχασε και το μυαλό του

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Στιβ Μπάνον «έχει χάσει το μυαλό του», από τη στιγμή που έχασε τη δουλειά του στον Λευκό Οίκο, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, με αφορμή το απόσπασμα ενός νέου βιβλίου, του οποίου ο συγγραφέας πήρε συνέντευξη από τον πρώην συνεργάτη του. 

Συγκεκριμένα, στο νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Μάικλ Γουλφ, αποσπάσματα του οποίου δημοσίευσε η εφημερίδα The Guardian, ο Μπάνον εμφανίζεται να είπε πως η συνάντηση του υιού Τραμπ με τη Ρωσίδα δικηγόρο, που του υποσχέθηκε ενοχοποιητικές πληροφορίες για τη Χίλαρι Κλίντον, λίγους μήνες πριν από τις αμερικανικές εκλογές του 2016, συνιστά «προδοσία» και «αντιπατριωτική» πράξη. 

«Ο Στίβ Μπάνον δεν έχει καμία σχέση με εμένα ή με την προεδρία μου. Όταν απολύθηκε, όχι μόνο έχασε τη δουλειά του, έχασε και το μυαλό του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος. 

«Ο Στιβ ήταν ένας υπάλληλος που εργάστηκε για μένα, αφού είχα ήδη κερδίσει το χρίσμα, επικρατώντας ενάντια σε 17 υποψηφίους, οι οποίοι συχνά είχαν χαρακτηριστεί ως οι πιο ταλαντούχοι που είχαν καταθέσει υποψηφιότητα για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος», συνέχισε και πρόσθεσε: «Τώρα, που είναι μόνος του, ο Στιβ μαθαίνει ότι το να κερδίζει κανείς δεν είναι τόσο εύκολο, όσο το έκανα να φαίνεται. Ο Στιβ είχε ελάχιστη σχέση με την ιστορική μας νίκη, που οφείλεται στους ξεχασμένους άνδρες και γυναίκες αυτής της χώρας. Ωστόσο, ο Στιβ είχε άμεση σχέση με την απώλεια της θέσης της Γερουσίας στην Πολιτεία της Αλαμπάμα που κρατούσαν για περισσότερο από 30 χρόνια οι Ρεπουμπλικάνοι. Ο Στιβ δεν εκπροσωπεί τη βάση μου – βρίσκεται απλώς σε αυτήν για τον εαυτό του».

«Ο Στιβ προσποιείται ότι βρίσκεται σε πόλεμο με τα μέσα ενημέρωσης, που χαρακτηρίζει αντιπολίτευση, όμως περνούσε το χρόνο του στο Λευκό Οίκο, διαρρέοντας ψευδείς πληροφορίες στα μέσα ενημέρωσης, για να παρουσιάζει τον εαυτό του πολύ πιο σημαντικό από όσο ήταν. Είναι το μόνο πράγμα που κάνει καλά. Ο Στιβ σπάνια ήταν σε κατ’ ιδίαν συνάντηση μαζί μου και απλά προσποιείται, ότι είχε επιρροή να ξεγελάσει κάποιους ανθρώπους, που δεν είχαν πρόσβαση και κανένα στοιχείο, τους οποίους ξεγέλασε να γράψουν βιβλία γεμάτα ψέματα», συμπλήρωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, ανέφερε πως το βιβλίο του Γουλφ είναι γεμάτο «λανθασμένες και παραπλανητικές αφηγήσεις από πρόσωπα που δεν έχουν πρόσβαση ή επιρροή στον Λευκό Οίκο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή